Logo

VOOR WIE

Wil jij stoppen met diëten? Wil je minder snoepen en emo-eten?

Dit is vast niet je eerste poging om gewicht te verliezen. Waarschijnlijk weet je al veel meer dan je lief is over diëten, calorieën en vetpercentages … Om nog maar te zwijgen over Dr. Atkins, Montignac en andere dieetgoeroes. Je hebt er al veel tijd, geld en energie aan besteed. Die krijg je niet meer terug.

WAT JIJ HET LIEFSTE WIL, IS NIETS BIJZONDERS


Gewoon happy zijn met jezelf. Misschien een paar kilootjes eraf. Verder met je werk en je leven, samen met de mensen om wie je geeft. Terug in die sexy jurk. ‘Ja’ zeggen tegen die praline. Omdat het feest is en jij er trek in hebt, en weet dat het bij die ene praline blijft. 
Je wil vooral geen energie meer verspillen aan dat stomme diëten en gejojo. En niet meer die teleurstelling voelen als de weegschaal meer aangeeft dan je hoopte.


GELOOF ME, JIJ HOEFT ECHT NIET OP DIEET


Dat jij zo worstelt met eten is niet jouw schuld. Maar weten wat je moet doen en dat ook echt doen, zijn twee verschillende dingen. 
Wat je nu nodig hebt? Aandacht en wat meer zelfliefde. En stoppen met dieetdenken. Je strijd met eten houdt op als je leert waarmee je jezelf kan voeden wanneer je trek hebt (en dat heeft niets met eten te maken).

Het enige echte recept voor blijvend gewichtsverlies telt maar twee ingrediënten:

  • Jezelf aanvaarden zoals je bent.
  • Ontdekken wat de werkelijke reden is dat eten zoveel macht over je heeft. 

Schransen, snoepverslavingen en andere vormen van gedachteloos overeten hebben alles te maken met je emoties. Of liever gezegd: met het niet willen voelen en kunnen plaatsen van je emoties.

Het is belangrijk dat je leert dat je op jezelf mag en kan vertrouwen. Zo kan je weer een gezonde relatie met eten krijgen – in alle mildheid voor jezelf. Want dat werkt wel.

Ik nodig je van harte uit voor de volgende stap.