Logo

VOOR WIE

Voor elke vrouw met een leven dat draait om snoepen en eten, weegschalen en calorieën en diep vanbinnen weten dat nog een dieet haar niet zal helpen.

KILOOTJES KWIJTRAKEN, HET KLINKT ZO GEMAKKELIJK

Gewoon een kwestie van minder eten en meer bewegen. Er zijn honderden duizenden zelfbenoemde experts (én goedbedoelende vriendinnen) die maar wat graag hun advies of de laatste hype over ‘afvallen zonder moeite’ met jou delen.

ALS HET ECHT ZO MAKKELIJK WAS, DAN ZAT JIJ DIT NIET TE LEZEN

Dit is vast niet je eerste poging om gewicht te verliezen. Waarschijnlijk weet je al veel meer dan je lief is over diëten, calorieën en vetpercentages … Om nog maar te zwijgen over Dr. Atkins, Montignac en andere dieetgoeroes. Je hebt er al veel tijd, geld en energie aan besteed. Die krijg je niet meer terug.

Wat je wél terugkrijgt zijn de extra kilo’s – wanneer je aan het jojoën bent.

MISSCHIEN VOEL JIJ JE ZELFS SCHULDIG


Snoep je vaak stiekem? Eet je in je eentje soms veel te veel? 

Je eet je de werkweek door. Je zorgt dat je kinderen, partner, ouders en anderen niets tekortkomen. Misschien weten zij niet eens dat je zo worstelt met voedsel. Maar elke keer als je ’toegeeft’ aan je snoepdrang, bekruipt je dat knagende schuldgevoel. Elke keer weer. Misschien ben je dan ook boos en verdrietig. Of schaam je je.

WAT JIJ HET LIEFSTE WIL, IS NIETS BIJZONDER

Gewoon happy zijn met jezelf. Misschien een paar kilootjes eraf. Verder met je werk en je leven, samen met de mensen om wie je geeft. Terug in die sexy jurk. ‘Ja’ zeggen tegen die praline. Omdat het feest is en jij er trek in hebt, en weet dat het bij die ene praline blijft. Je wil vooral geen energie meer verspillen aan dat stomme diëten en gejojo. En niet meer die teleurstelling voelen als de weegschaal meer aangeeft dan je hoopte.

GELOOF ME, JIJ HOEFT ECHT NIET OP DIEET

En je bent ook niet lui of zwak. Dat jij zo worstelt met eten is niet jouw schuld. Maar weten wat je moet doen en dat ook echt doen, zijn twee verschillende dingen.

Wat al die dieetgoeroes en andere betweters je niet vertellen, is dat er een belangrijke oorzaak is waardoor afvallen zo moeilijk voor je is. Iets wat je zelfvertrouwen ondermijnt en je juist meer stress en kilo’s bezorgt.

Wat je nu nodig hebt? Aandacht en wat meer zelfliefde. En stoppen met dieetdenken. Je strijd met eten houdt op als je leert waarmee je jezelf kan voeden wanneer je trek hebt (en dat heeft niets met eten te maken).

 Het enige echte recept voor blijvend gewichtsverlies telt maar twee ingrediënten:

  • Jezelf aanvaarden zoals je bent.
  • Ontdekken wat de werkelijke reden is dat eten zoveel macht over je heeft. 

Schransen, snoepverslavingen en andere vormen van gedachteloos overeten hebben alles te maken met je emoties. Of liever gezegd: met het niet willen voelen en kunnen plaatsen van je emoties.

Het is belangrijk dat je leert dat je op jezelf mag en kan vertrouwen. Zo kan je weer een gezonde relatie met eten krijgen – in alle mildheid voor jezelf. Want dat werkt wel.

Ik nodig je van harte uit voor de volgende stap.