MIJN ERVARING OVER AFVALLEN MET SHAKES

Een aantal jaar geleden ging ik naar de fitness. Ik zou een les pilates volgen. Ik loop door de deur, ik scan mijn kaartje en wandel voorbij de balie. In de gang vlak voor de kleedkamer staat een tafel. Op de tafel staan potten shakes op elkaar gestapeld. Het gaat om een merk van eiwit- en afvalshakes. Ik herken het logo van de shakes. Er staat een slanke jongedame bij in strakke sportkledij en haar haar in een staart. Ze staat te praten met iemand.


Ik loop voorbij en stap door richting de kleedkamers. Ik loop de kleedkamer in, open een locker, doe mijn sporttas erin, haal mijn handdoek en drinkbus eruit en doe de locker weer vast.


Ik ga de fitnesszaal binnen. Tijdens de les zie ik mijn silhout in de spiegel. Ik zie mijn benen. Ik zie mijn dijen. Ik kijk er afkeurend naar.


Ik voel me dik en lelijk.


Ik kan de gedachten aan de shakes niet loslaten. Misschien moet ik dat toch maar eens proberen? Misschien gaat me dat wel dat duwtje in de rug geven wat ik nodig heb?


Ik besluit na de les even langs het standje van dat meisje te gaan. Ik wil het wel eens proberen zeg ik haar, maar ik heb mijn portemonnee niet bij me. Geen probleem, ze staat er de komende week nog wel een paar keer.


En zo begin ik een paar dagen later aan mijn eerste shake. Ik begin vol enthousiasme. Vol verwachting drink ik mijn eerste slok. Die is nogal zoet maar toch wel lekker.


Ik probeer de shakes voor een paar maanden.


Maar het was eerlijk gezegd toch een beetje een teleleurstelling. Het gaf me niet het resultaat waar ik op hoopte. Al begreep ik toen nog niet waarom.


De ommekeer (of de grote verandering) kwam pas jaren later. Het was pas toen ik stopte met diëten en ik leerde dat er drie soorten honger bestaan, dat er iets veranderde. Wat ik leerde was dat je maaghonger, hoofdhonger en harthonger hebt.


Ik leerde dat shakes prima werken bij maaghonger maar niet bij hoofd- of harthonger. Om de strijd met een echte ‘craving’ aan te gaan helpt een shake niet. Zo simpel is het.


Heel wat craving’s hebben te maken met de honger van het hart of het hoofd. Zoals wanneer je eet uit stress, verveling, gezelligheid,…


In de video vertel ik mijn persoonlijk verhaal.x

Nathalie


PS: Misschien valt het je op dat ik er niet op mijn best uitzie. Zo voel ik me ook niet. Hooikoorts allergie heeft me te pakken deze dagen. Dus mijn rode neus, mijn waterige ogen… daarom. ;))

Recente berichten

Archief

Zoeken op tags

Volg ons

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle