HOE DOE IK DAT DAN OP VAKANTIE?Ik moet je iets toegeven. En ik vind het bijna beschamend om het te moeten zeggen. Maar wanneer ik vroeger op vakantie veok gaf me dat een bepaalde stress. Niet de gebruikelijke stress, van ‘heb ik alles’ of ‘haal ik het vliegtuig’. Nee, het was een ander stukje onrust. Zeg maar een stuk onrust. En die onrust had te maken met met mijn eetgewoonten. Met teveel eten en snoepen.


Want op vakantie vertrekken betekende voor mij een stukje ‘controle’ loslaten.


Thuis had ik zo mijn vaste gewoonten. Een ritme. Daarmee was het makkelijker om eetgewoonten vol te houden.


Maar op vakantie viel dat ritme weg. Weg routine, weg houvast. En dat wist ik natuurlijk wanneer ik me klaarmaakte voor vertrek.


In een hotel is er altijd dat ontbijt buffet met veel te veel en veel te lekkere dingen. Croissants, broodjes, muesli, eiercrumble, ga zo maar door.


Of op de camping. ’s Ochtends vers brood van de bakker, van dat lekkere witte stokbrood en dan met veel confituur, kaas en soms gewoon choco. En een chocolade broodje om het af te maken. In de namiddag natuurlijk een ijsje en ’s avonds een gezelschapsspelletje bij een wijntje of een koud biertje. Chipsjes erbij, het is nu eenmaal vakantie!


En begrijp me niet verkeerd. Ik vind vakantie leuk. Ontzettend leuk. Ik keek er echt wel elke keer naar uit.


Maar ik vond vroeger mijn vakanties heel vaak frustrerend. Vooral omdat ik het dan uiteindelijk een beetje (of helemaal!) losliet… Eenmaal thuis waren er dan natuurlijk altijd die extra kilo’s op de weegschaal. Pffff….


Maar er kwam een ommekeer. En die kwam toen ik stopte met diëten.


Want nu doe ik het dus anders. Helemaal anders. Zo ben ik recent naar Kroatië geweest. Ik volg geen dieet zoals keto of koolhydraatarm. Nee, maar wat ik wél doe is, ik luister naar mijn lichaam. Dat doe ik elke dagelijkse dag in het leven maar ik doe dat dus ook tijdens mijn vakantie.


Maar ja, luisteren naar je lichaam tijdens je vakantie? Hoe doe je dat?


Daarover heb ik een video gemaakt.


In deze video vertel ik je hoe je tijdens je vakantie kunt genieten zonder teveel te eten of schuldgevoel. Want genieten van een vakantie is voor mij niet hetzelfde als teveel eten en drinken. Lekker eten wil niet persé zeggen dat er veel calorieën bij komen kijken. Ik geloof dus niet in “los gaan”.


Hoe ik dat doe op vakantie? Nou zo dus:


Bekijk hier de video.


Liefs,

Nathalie

Recente berichten

Archief

Zoeken op tags

Volg ons

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle