ALS IK 'S MORGENS ONTBIJT DOE IK IETS GRAPPIGS


Als ik ’s morgens ontbijt doe ik iets grappigs. Dat besefte ik vanmorgen. :-) Ik sta op en ‘vraag’ aan mijn lichaam wat voor ontbijtje het wil. Heb ik veel honger of juist niet? Heb ik zin in granola of heb ik zin in iets hartigs zoals een eitje. Wanneer mijn lichaam aangeeft honger te hebben, dan eet ik.

En andersom, wanneer mijn lichaam vol zit, prop ik er niet nog extra eten bij. Het klinkt misschien gek om dit aan je lichaam te vragen. Of misschien heel ingewikkeld. Toch is het dat echt niet. Het is juist heel mooi om zo met eten en je lichaam om te gaan. Het helpt je om minder te eten en meer naar je hongergevoel te luisteren. Ik moet je echter wel één ding bekennen. Eerlijk is eerlijk. Had je dit een aantal jaren geleden tegen mij gezegd? Ik was gillend weggelopen. Of ik zou op voorhand al gedacht hebben: ‘dit lukt me nooit’. Luisteren naar mijn lichaam? Minder snoepen en eten? Nee, dit kon ik niet. Ik vond het lastig om te stoppen met streng calorieën tellen, cijfertjes en dieettips. Ik moest houvast hebben. Het is dus voor mij niet altijd zo geweest. Dat ik kon luisteren naar mijn lichaam. Integendeel zelfs. Ik heb het moeten leren. Ik was bang om het diëten en alle ‘regeltjes’ los te laten. Ik was bang om te veel te eten. Bang om niet genoeg te hebben. En bang om aan te komen. Dus als jij denkt: “dat ‘eten op je gevoel’, dat lukt mij nooit!”, begrijp ik je helemaal.

Dus toen ik vanmorgen mijn ontbijtje at - in dit geval had ik zin in wat chia pudding met aardbeien en passievrucht - bedacht ik mij dat ik hier meer over wil vertellen. Want ik besef heel goed. Het is niet zo eenvoudig. Het kan in het begin lastig zijn. Een beetje met vallen en opstaan. Er is wel iets wat mij heel erg heeft geholpen en dat is een ‘habit tracker’. Deze planner van goede gewoontes werkt ontzettend goed wanneer je gewoontes wilt veranderen of juist wilt versterken. En het idee is nu dus dat ik deze ‘tool’ met jullie ga delen. En dat ga ik doen door een gratis webinar te geven. In het webinar ga ik uitleggen hoe de planner werkt. Al is dat feitelijk heel eenvoudig. Deze planner werkt voor alles! Verzin het maar. Het werkt voor:

  • minder snoepen

  • ‘s avonds vaker nee zeggen

  • meer water drinken

  • trager eten

  • bewuster eten

  • gezonder eten

  • je maaltijden beter voorbereiden

  • ...

Ik ben er zo enthousiast over :)) omdat het een hele liefdevolle manier is om je eetgewoonten te veranderen. Ik vertel je er dus meer over tijdens dit gratis webinar. Doe jij mee? Ja, ik doe mee of stuur me de opname. Veel liefs, Nathalie

Recente berichten

Archief

Zoeken op tags

Volg ons

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle