VAN OMDENKEN NAAR NOOIT MEER OP DIEET


Diëten. Ik heb er zoveel van geprobeerd. Van shakes en afslankpillen tot koolhydraat-arm eten. Een tijdje kon ik ze volhouden, maar steeds gaf ik op. Het werkte gewoon niet voor mij. Dat het me steeds niet lukte was zo frustrerend! Want ik wilde die kilo’s er ontzettend graag af ☹ Al die precieze en rigide dieetregels hadden vaak een omgekeerd effect bij me. Want juist doordat ik iets niet mocht, wou ik het juist! Heel. Erg. Graag. In oeverloze discussie met mezelf Ik kon heus wel eens ‘nee’ zeggen tegen een koekje. Maar daarna trad ik in discussie met mezelf. Dan werd het steeds moeilijker om mijn ‘nee’ vol te houden. Ik kon nauwelijks op tegen die stemmetjes in mijn hoofd: Mm, ik heb wel zin in een lekker koekje. Maar ik mag dat niet, ik moet streng zijn. Ach eentje kan toch wel? Nee, Nathalie. Een halve dan – Dit koekje smaakte wel heel lekker. Zij neemt het ook – en zij is slank! Dan kan ik er toch nog wel eentje? Morgen is er weer een dag. Al die gesprekjes, vol strijd en frustratie, kostten me enorm veel negatieve energie. Horendol werd ik ervan Dus ik ging op zoek naar iets dat wél werkte. Zónder dat ik allerlei lekkere dingen op hoefde te geven. Want ik wou nog steeds kunnen genieten van een stuk chocola en een wijntje bij het eten. 12 jaar geleden deed ik een belofte aan mezelf Ik besloot dat ik nooit meer op dieet hoefde te gaan. Ik hoefde me niet meer in allerlei bochten te wringen. Ik gaf mezelf toestemming om alles weer te eten. Dus weg diëten en voedingsschema’s. Weg met de verboden-middelenlijst. Met als resultaat dat ik ruim 18 kilo kwijtraakte – en ik ben nog steeds trots op mezelf. :) Het is me gelukt! Hoe is me dat gelukt – zonder te jojo-en Ik maakte de stap van diëten naar nooit meer op dieet, en viel er toch bij af. Mag ik je mijn geheim verklappen? (Nou, eigenlijk is het niet echt een geheim. Want ik roep het al een paar jaar van de daken!) Ik ben gaan omdenken. Alles wat ik dacht over eten en snoepen draaide ik om. Buitenkant werd binnenkant. Eruitzien werd voelen. Iets mogen werd iets wel of niet willen. Zo veranderde eten van mijn grootste vijand naar wat het feitelijk is: waardevolle voeding van mijn lichaam, zodat ik kan liefhebben en leven zoals ik wil. Kijk, je hoofd is altijd maar druk met dingen regelen voor je. En het heeft overal een mening over. Wat zou er gebeuren als je verandert wat die stemmetjes tegen je zeggen? Als je jezelf andere vragen gaat stellen? Wanneer je op dieet bent, klinken de stemmetjes in je hoofd zo:

 • Mag ik dit eten?

 • Hoe zie ik eruit?

 • Hoeveel calorieën mag ik vandaag hebben?

 • Word ik hier slank van?

 • Ik beweeg dus ik mag eten!

 • Het is mijn cheatdag dus ik mag vandaag alles eten.

 • Eten is tegelijk mijn grootste vijand en mijn beste beloning

Wanneer je NIET op dieet bent, klinken de stemmetjes in je hoofd zo:

 • Wil ik dit echt eten?

 • Hoe voel ik mij vanbinnen?

 • Hoeveel eten het ik nodig vandaag?

 • Zal dit mij daadwerkelijk voeden?

 • Ik mag elke dag alles eten.

 • Eten is eh ... gewoon eten.

Hier draait het om: jij bepaalt zelf wat je eet Je mag alles eten wat je wil. Maar je wil het niet altijd … Elke keer kies je bewust. Je focust op wat je wél eet en geniet daarvan. Ja, ook van de wijn en chocola als je dat wilt. Zie je de kracht van het omdenken naar nooit meer op dieet? Volgende week woensdag om 20 uur geef ik een live uitzending op mijn Instagram en Facebook. Ik deel dan tips over hoe je met de juiste motivatie en mindset wel weer lekker gezond kan gaan eten of afvallen. En hoe je weer kan genieten van chocolade en al dat andere lekkers, zónder door te slaan en zónder schuldgevoel. Je kan je gratis aanmelden via de link hieronder! Doe je mee? Facebook en Instagram Liefs, Nathalie P.S. Van elke live video wordt een opname gemaakt. Die kun je later terugkijken. Je hoeft niet elke keer aanwezig te zijn. Laat het me ook weten onder deze post als je nieuwsgierig bent! En weet je toevallig nog iemand waarvoor deze video ook goed zou zijn? Tag haar dan zeker even.

Recente berichten

Archief

Zoeken op tags

Volg ons

 • Facebook - Grey Circle
 • Twitter - Grey Circle