DROOM JIJ WELEENS VAN EEN PRIVECOACH?


Vorige week woensdag had ik een intakegesprek met Saskia. Zij staat voor de klas en heeft 2 kinderen. Al meer dan 8 jaar is ze op dieet. De kilo’s gaan eraf, en komen er telkens weer bij.

Ze vertelde me haar diepe verlangen: ‘Ik zou heel graag willen dat iemand elke dag gezond voor me kookt. Want ik heb zó’n hekel aan koken. Ja, iemand die me ook motiveert om geen koekjes te nemen. En die mijn sportschoenen klaarzet – me motiveert om te bewegen. Want meestal ben ik te moe en wil ik thuisblijven.’

Maar dat, en ze zuchtte diep, is natuurlijk enkel voor filmsterren weggelegd

Mijn antwoord verraste haar. Ik zei: ‘Wat nu als dit voor jou wél mogelijk is? Stel je eens voor dat je vandaag nog zo iemand naast je hebt staan. Zo’n privékok en coach. Helemaal gratis. En exclusief voor jou.’

Saskia kon me niet geloven. Hoe dan, hoorde ik haar denken.

Ik schetste haar het beeld verder:

‘Die coach laadt jouw boodschappenwagentje vol met gezonde ingrediënten. En daarna trekken jullie samen de keuken in. Je krijgt gerechten voorgeschoteld als lekkere maaltijdsalades, geurige soepen, vers gebakken havermoutpannenkoeken et cetera. Om je vingers bij af te likken! En alles wat je eet is goed voor je. Geen troep. Enkel pure voeding. Je buikje juicht inwendig. Joepie!

Die persoonlijke coach heeft namelijk het beste met jou voor. Ze wil dat jij blij en gezond wordt, bent en blijft. Dus soms is ze ook streng en zegt ze:

Nee, niet dat koekje. Neem maar die verse appel.

Je hoeft die extra portie niet. Je bent voldaan. Stop nu maar.

Je bent een beetje moe. Zet de tv uit en ga lekker slapen.

Stel je voor dat die persoon je zou aanmoedigen. Alvast je sportschoenen klaarzet. Je toejuicht om die wandeling buiten te maken. Omdat ze weet dat jij je na die wandeling ALTIJD beter voelt.

En stel dat die coach je ook helpt met het vinden van rust en ontspanning. Zoals door je te zeggen:

Je hoeft niet altijd door te gaan.

Je mag ook wel ’s een keertje ontspannen.

Je doet meer dan genoeg.

Hoe zou dat voor je zijn?’

Saskia glimlachte van oor tot oor

En ze zei: ‘Dat zou echt geweldig zijn!’

Ik deed er nog een schepje bovenop en zei: ‘Vind je deze coach al goed? Het kan nog mooier, weet je. Want stel je voor dat die persoonlijke coach altijd bij je is om je te steunen en te bemoedigen.

Om tegen je te zeggen:

Hé lieverd, je hoeft niet altijd perfect te zijn.

Dit is gewoon zo’n rotdag.

Morgen weer een nieuwe dag.

Om van elke centimeter van je lijf te houden, van elk romig vetrolletje en elk mager plekje, van alles wat heel en stuk en gezond en ziek is. Om blij te zijn dat jij bestaat en je nooit zou willen missen omdat er niemand is zoals jij.

Om je te steunen bij het afvallen. Niet omdat het ‘moet’ of omdat je nu nog niet goed genoeg bent. Maar omdat je het ZELF wil. Omdat het goed voor je is. Omdat je het jezelf gunt. Omdat je het verdient.’

Ik zag dat langzaam doordrong tot Saskia wat ik haar wilde vertellen.

Denk jij nu: geef me direct het mobiele nummer van die coach

Dan heb ik maar één antwoord voor je.

Het antwoord dat ik Saskia ook gaf.

Kijk eens bij de telefoonnummers die je hebt opgeslagen.

En zoek dan je eigen nummer op.

Want lieve vrouw, die bijzondere coach ben jijzelf!

Het beste recept voor een gezond gewicht: je eigen coach zijn

Jij en jij alleen, en niemand anders, kan jou helpen.

Dus moedig jezelf aan om gezonde keuzes te maken.

Moedig jezelf aan om te bewegen.

Moedig jezelf aan om goed voor jezelf te zorgen.

Zeg elke dag tegen jezelf:

Ik ben goed bezig.

Ik hou van mezelf.

Ik ben perfect en aanbiddelijk.

En morgen is weer een nieuwe dag.

Liefs,

Nathalie

PS: Je kunt natuurlijk zelf je eigen coach worden – maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan ...

Kan jij een duwtje in de rug gebruiken? Of een stok achter de deur? Iemand die jou helpt en ondersteunt. Deze maand heb ik een paar plekjes beschikbaar voor persoonlijke 1-op-1 coaching. Tijdens zo'n gesprek (via Skype, telefoon of in Turnhout) praten we over je gedrag en emoties rond eten. En je krijgt minstens twee doeltreffende tips om te stoppen met snoepen én gewicht te verliezen zonder dieet.

Contacteer me hier voor een gratis kennismakingsgesprek.

Recente berichten

Archief

Zoeken op tags

Volg ons

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle