VERLIES 10 KILO IN 1 WEEK EN LAAT MIJ LEKKER FLIPPEN!

Weet je waar ik ontzettend jeuk van krijg? Waar ik ontzettend van flip? (Oh - als ik er alleen al aan dénk, begint het te kriebelen.) Ik flip van alle reclameberichtjes die ik elke week op Instagram en Facebook lees. Je kent ze vast ook wel: Romige chocolademelk om af te vallen Verlies 5 kilo in 1 maand Val 10 kilo af in 8 weken Het allerbeste geheim om vet te verliezen – terwijl je ligt te slapen En ik zeg je eerlijk dat ik er niet alleen jeuk van krijg. Ik word er namelijk ook ontzettend pissig van. Maar eerst een bekentenis Weet je … ik ben een nogal ongeduldig type. Vroeger was dat helemaal erg! Als ik iets wilde, dan wilde ik het liever gisteren dan vandaag ;-). Ook (juist!) als het ging om het verliezen van kilootjes die mij niet zinden. Die moesten er onmiddellijk vanaf. Dus als ik zo’n advertentie zag die mij beloofde dat ook ik 5 kilo in 1 maand tijd kon verliezen, wilde ik dat heel graag geloven. Want kom, wie wil dat nu niet? Dus ja, ook ik ben eerder gezwicht voor soortgelijke boodschappen van algemeen nut. En nog steeds voel ik de aantrekkingskracht ervan … Oké, nóg een bekentenis Want weet je – het wérkt. Je kunt perfect 5 kilo in 1 week kwijtraken. Eigenlijk is dat redelijk makkelijk zelfs. Het is simpel een kwestie van een tijdje alle vet en suikers schrappen. Gecombineerd met de nodige discipline en wilskracht om dit vol te houden. Als je dat een week (of langer) doet, ben je zeker en vast die 5 kilo kwijt – dat weet ik, want ik heb dat eerder gedaan. Been there. Done that. Bought the T-shirt (XXL). Soms kwam ik uit zo’n dieetperiode met wel 15 kilo minder. Het lukte me soms zelfs om dat een aantal maanden zo te houden. Maar daarna kwamen die 15 kilo gewoon weer terug. Met als bonus nog 2 kilo extra. Alsof ik een dansende jojo was. Op en neer, steeds een beetje meer. En dat geldt voor iedereen die zo’n crashdieet doet: je verliest een paar kilo en krijgt er méér bij dan eerst. Pfft! Het enige dat lichter wordt: je portemonnee Dus ja, ik word ook pissig en bloedchagrijnig van dit soort hallelujaberichten op Facebook en Instagram. Het is alleen maar marketing. Want die methodes werken enkel op de korte termijn, maar uiteindelijk heb je er niets aan. Geloof me: er bestaan geen quick fixes voor een gezond gewicht Wil jij blijvend afvallen – zonder terugval en zonder die speciale bonus van een paar extra kilo’s? Ik weet dat mijn boodschap niet zo sexy klinkt als ‘Val 12 kilo af in 1 week’. Maar het eerlijke feit is dat je je eetgewoontes moet veranderen. Niet voor 1 week, niet voor 2 weken, maar voor altijd. Dit kan enkel stap voor stap, want het kost tijd om over te stappen op een gezonde levensstijl. * Dat klinkt zwaarder dan het is! je hoeft namelijk niet te stoppen met snoepen en lekker eten :-) Uiteindelijk werkt geduld veel beter dan zo’n wondermiddeltje Het allerbelangrijkste uitgangspunt van mijn Nooit meer op Dieet-programma is dat het bereiken van een gezond gewicht een reis is. Met z’n eigen tempo en z’n eigen tussenstops. Die reis duurt zolang het duurt – precies zolang JIJ en jouw lichaam nodig hebben. En dat is méér dan 5 doordeweekse dagen. Blijvend afvallen (zonder te jojo-en) heeft tijd en liefde nodig. Plus een manier die je echt kunt volhouden, zodat je niet voortijdig afhaakt. Het lukt het best als je tijdens je reis niet teveel moet. Als je geen verplichting of dwang ervaart. Het is belangrijk dat je reis niet aanvoelt als het zoveelste dieet dat (tóch) niet gaat slagen. Je zit jezelf alleen maar in de weg als je constant denkt aan wat mag en niet mag. Rust in je hoofd is zó belangrijk! Goed voor jezelf zorgen hoort op de eerste plaats te staan. Daarom leer je in Nooit meer op dieet-reis (terug) om lief te zijn voor je lichaam (en een beetje geduld te hebben). Vorige week nog had ik een gesprek met Cindy Zij is een van mijn oud-deelneemsters. Zij vertelde me: ‘Nathalie, ik ben nog maar 6 kilo afgevallen maar de rust in mijn hoofd is goud waard. Op deze manier kan ik verder en voel ik dat ik het vol kan houden!’ Ik weet zeker dat het haar uiteindelijk gaat lukken haar gezonde gewicht te bereiken. Zij heeft er vertrouwen in en ik ook. Wil jij net als Cindy komaf maken met al die flauwe diëten? Gun jij jezelf een gezonde levensstijl - met geduld? Mail me vandaag nog en leg me uit waarom ik een halfuurtje voor jou mag vrijhouden. Ik heb deze maand ruimte voor 2 Nooit meer op Dieet-gesprekken. Tijdens zo'n gesprek brengen we jouw eet- en snoepuitdagingen in kaart en zet je al de eerste stappen om nooit meer te diëten. Ik zie uit naar ons gesprek! [KLIK HIER] Liefs, Nathalie

Recente berichten

Archief

Zoeken op tags

Volg ons

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle