WEET JE NOG, JE EERSTE KEER?


Je eerste kus, met die vrolijke krullenbol uit de vijfde klas … Je eerste slokje, van veel te sterke drank … Wat een speciaal gevoel geven die eerste keren toch. Echt onvergetelijk onvergelijkbaar. Want hoe leuk je partner nu ook is – de eerste keer dat jullie samen zoenden vergeet je vast nooit weer. Amai, die trillers, die vlinders, die violen! Alsof de wereld even stilstond en je alle kleuren magisch helder zag. Zo speciaal. En zo jammer, dat sommigen van ons hun allereerste keer vergeten zijn Dat ze hun lief gewoon voor lief nemen. Er niet bij nadenken hoe bijzonder het is om gekoesterd te worden. Om dagelijks gevoed te worden met liefde en aandacht. Net zo bijzonder als het is om jezelf te mogen voeden met liefde en aandacht. Hoe is dat bij jou Kun jij elke slok en elke hap proeven alsof het je eerste is? Proef jij alle nuances van zoet tot bitter tot hartig tot zuur en tot zout? Proef jij zowel de crunchy bites als de fluweligheid van je voedsel? Of zijn de frisse, de vitale kantjes ervan af … En neem je de ene hap na de andere, gedachteloos en zonder iets te proeven. Wat nu als elke slok, elke hap (en elke zoen) weer precies zo is als die eerste Zo lekker. Zo levend. Zo voedend. Elke hap weer. Elke slok weer. (En elke zoen ook weer natuurlijk!) Wat zou dat magisch zijn! Als je dit probeert, creëer jij je eigen eerste keer-magie weer terug Wanneer je straks weer iets eet of drinkt, let dan goed op. Op je bord met sperziebonen. Op je glas met vruchtensap. Op de wikkel om je chocolade. Ervaar de kleuren, de vormen, de geuren. Wees je dan bewust van elke hap die je neemt, elke slok die je neemt. Of het koud of warm is. Hoe het voelt het in je mond. Of het zoet of hartig is. Wees je bewust van alle hapjes en slokjes die je neemt. Proef met al je papillen. Kauw zorgvuldig. En slik dan door. Volg dat hele proces met al je aandacht, volledig in het hier en nu. Je zal ervaren dat je langzaam vertraagt Dat je kalm en met volle bewustzijn je eten tot je neemt. Hapje voor hapje, raak je voldaan en bevredigd. Zonder jezelf te overeten. Stop wanneer je genoeg hebt. Dat punt komt vanzelf, en sneller dan je denkt. Zo wordt eten letterlijk een belevenis. Die je niet alleen vult maar vooral voedt met liefde en aandacht. In het begin kán het een beetje lastig zijn … … om dat gevoel van ‘genoeg hebben’ bij jezelf te herkennen. Maar geloof mij: oefening baart kunst, ook hier. Daarom geef ik een gratis online workshop over hoe je beter naar je hongergevoel luistert. Zodat je respecteert wanneer je vol zit. Zodat je straks makkelijk ‘nee’ zegt tegen die extra portie of dat extra wijntje. 🍷🍫 Want dat lukt alleen als jij ook vanbinnen echt voelt dat het genoeg is. Wil je meedoen met de gratis online workshop? [klik hier] Ik gun het je zo van harte dat jij weer kan genieten van je maaltijd en in je hoofd niet meer zo met eten bezig bent. Dan kun je je aandacht weer op de leuke dingen om je heen richten. Neem geen genoegen met minder.

Liefs, Nathalie

Recente berichten

Archief

Zoeken op tags

Volg ons

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle