WIL JIJ ETEN JE DAG NIET LATEN BEHEERSEN?

‘Ik begin elke maandag vol goede moed’ zegt ze. ‘Dan ben ik even streng, en dat lukt dan eventjes. Maar dan heb ik een etentje of is het weekend (of iets anders dat er tussenkomt) waardoor het weer helemaal fout gaat.’ :-( ‘Met alle schuldgevoelens van dien. En dan krijg ik erna de draad niet meer opgepakt.’ Ik heb een gesprek met Annelies. Ze heeft me via Facebook gevonden. ‘Ik word er gek van om elke dag zo veel met eten bezig zijn’ zegt ze. ‘Wat ik wel of juist niet mag eten. Ik ga naar bed en ik ben in mijn hoofd al bezig met het ontbijt van de volgende ochtend. Ik heb net mijn ontbijt op en denkt alweer aan de volgende keer dat ik "mag" eten. Wat ik voor lunch ga maken. Of ik denk aan het etentje dat ik volgende weekend heb?!’ 'Ik ben ontzettend boos op mezelf dat ik me telkens weer zo laat gaan. Ik voel me gefaald. Wat ben ik toch een slappeling! Mijn man zegt ook al dat ik gewoon sterker moet zijn.' ‘Ik weet het gewoon allemaal niet meer.’ Ik kon haar helemaal volgen. Been there, done that,.... ...and never doing that again. Zo is namelijk mijn Nooit meer op Dieet programma ontstaan. Ik kon haar vertellen dat ze helemaal niet op dieet hoeft. Dat ze mocht ophouden zichzelf de schuld te geven. Dat het geen kwestie van wilskracht was dat het haar niet meer lukte om af te vallen.. Dat ze niet nóg een dieet nodig had. Niet nóg meer tips over afvallen. Niet nóg meer goede raad voor ‘gewichtsbeheersing’. Niet nog een keer horen dat ze ‘gewoon’ sterker moest zijn. Genieten van eten (en toch slank zijn). Het kan echt! En toen begon ze te huilen. Ik kon de opluchting bij haar voelen. Eindelijk had ze om hulp durven vragen. Eindelijk durfde ze te hopen. Waarom had ze dit zolang uitgesteld? Ze voelde zich nu al kilo's lichter! Is dit herkenbaar voor je? Dat eten je dag beheerst? En dat wil je eigenlijk helemaal niet? Dat snap ik. Het kan zoveel energie kosten en eigenlijk helemaal niet nodig. Ik geef een gratis online workshop over hoe jij ook weer rust krijgt in je hoofd. Doe jij mee? [klik hier] Liefs, Nathalie

Recente berichten

Archief

Zoeken op tags

Volg ons

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle