DOE DIT ALS JE IN JE HAAST WEER NAAR EEN CHOCOLAATJE GRIJPT!


Vorige week kwam er weer eens zo’n dag voorbij. Zo’n dag waarop ik vijf afspraken met klanten heb. Drie keer eruit ga met de hond. Ook nog een paar lastminute dingetjes moet regelen. Ik ben de hele dag al aan het rushen. En straks komt mijn dochtertje thuis. Maar eerst moet de overvolle vaatwasser nog leeg. Die heeft gisteravond al gedraaid en het servies moet hoognodig de kasten in. Nu heb ik echter onstelpbare zin in iets Ik trek de kast open, daarbinnen lonkt een reep chocolade naar mij. Dus ik breek een stuk af en stop het in mijn mond. Al etend ruim ik de vaatwasser leeg. Als ik halverwege ben, pak ik nog een stuk chocolade. Ik zie wel dat dit stuk groter is dan het eerste. Maar ach kom, wat maakt het uit, denk ik. De vaatwasser is bijna leeg, ik heb heus wel nóg een stuk verdiend. Verdorie! Nu is de chocoladereep op Ik verfrommel de lege wikkel en wil ‘m in de vuilnisemmer gooien. Tegenvaller, die emmer puilt uit. Dus de zak eruit, dichtknopen, naar de vuilbak buiten. Weer binnen doe ik een nieuwe zak erin. Nog steeds zin in iets Nog maar een keer naar de kast. Ik weet daar nog een rol roze glacékoeken. Dan hoor ik de keukendeur, mijn dochter huppelt binnen. Snel prop ik een paar twee koeken achter mijn wangen … Stop! En REWIND Moest het echt zo lopen? Moest ik echt snoepen? Moest ik me echt schuldig voelen dat ik me weer had laten gaan? Laat ik de dag terugspoelen tot het moment dat ik zin kreeg in iets. Ik ga nu iets heel bijzonders doen: de geschiedenis van die middag herschrijven! Ik trek de kast open, daarbinnen lonkt een reep chocolade naar mij. Ik breek een stukje af maar eet het nog niet op. Zorgvuldig leg ik het op het bordje dat op het tafeltje staat naast mijn favoriete stoel in de veranda. Daar schijnt net heerlijk de zon naar binnen. In de keuken zet ik water op voor de thee. Ondertussen ruim ik de vaatwasser leeg. Zó gebeurd. Ik doe een zakje jasmijnthee in mijn lievelingsmok en schenk er kokend water bij. Ik loop naar de veranda en zet mijn thee naast het schoteltje met de chocolade. Rustig overzie ik het tafereel. De dampende theemok. De chocolade. De zon die door de ruiten schijnt. Dan pak ik de theemok en plaats mijn beide handen eromheen. Ik voel de behaaglijke warmte ervan. Ik adem een paar keer goed in en uit. Buiten is het inmiddels grijs geworden. Het zou me niets verbazen als het straks gaat regenen. Dan pak ik het bordje en ruik ik aan de chocolade Wat een heerlijke geur! Iets met bosbessen en iets anders, heel puurs. Ik zet het bordje weer terug. Nog eens adem ik rustig in en uit. Ik neem opnieuw het bordje in mijn handen. Ik pak de chocolade en bijt er langzaam een klein hoekje af. Het stukje smelt op mijn tong en ik proef de bitterzoete smaak. Ik geniet geniet geniet van mijn momentje Nog een slokje thee. Ik kijk nog eens naar buiten. Ja, nu begint het te druppelen. Ik pak de rest van de chocolade en laat het smelten op mijn tong. Heerlijk. Nog een slokje thee. Ik hoor de deur, mijn dochter is er. Net op tijd voordat het echt begint te regenen. Ik sta op en maak nog een kop thee. Ik leg voor haar een stukje chocola op het schoteltje. ‘Lekker mama!’, zegt ze en ze komt bij me zitten. Samen drinken we onze thee. Ze begint honderduit over haar dag te vertellen. Wat een wereld van verschil Doordat ik bewust stopte met rushen en de tijd nam, nee: mezelf de tijd gunde om te genieten van mijn chocolade, kwam ik niet in een snoepbui terecht. Ik kon het bij één overheerlijk stukje laten. En dat niet alleen. Ik kon ook mijn dochtertje de aandacht geven die ze na een drukke schooldag nu eenmaal van mij nodig heeft 😊. Wil jij ook meer genieten en minder eten? Ik wil je heel graag laten zien en laten ervaren hoe fijn en makkelijk het is om kilo's te verliezen zonder dieet. Deze maand geef ik drie gratis doorbraakgesprekken weg t.w.v. 119 euro. Een doorbraaksessie is een gesprek van 40 minuten via telefoon of Skype. In jouw 40 minuten durende gratis doorbraaksessie nemen we een kijkje naar je huidige eetpatroon. Een unieke kans om meer zicht te krijgen op waar bij jou het schoentje wringt. Dit gesprek is voor jou: • Als je vaarwel wilt zeggen aan diëten. Ja, nooit meer op dieet! • Als jij een gezonde levensstijl wilt hebben, voor meer energie. • Als jij wil leren stoppen met snoepen en emo-eten • Jij het tijd vindt om een duidelijk doel en focus te hebben Wil je kans maken op deze sessie t.w.v. 119 euro? Vertel me dus gerust wat meer over jezelf. Het hoeft heus geen lang verhaal te worden, een paar zinnen is genoeg. Misschien wil je me vertellen hoelang je al worstelt met je gewicht. En hoe zou je je voelen als je weer terug op gewicht bent, weer tevreden en blij met jezelf? Dan kan ik meteen inschatten of ik de juiste persoon ben om jou te helpen. En zo leer ik je al een beetje kennen, zodat ik me goed kan voorbereiden op ons gesprek. Vraag hier het gesprek aan. Liefs, Nathalie

Recente berichten

Archief

Zoeken op tags

Volg ons

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle