WANNEER IS HET WéL EEN GOED IDEE OM NAAR JE BUIK TE LUISTEREN


Ik heb alles gedaan. Calorieën geteld. Eetschema’s opgesteld. De weegschaal gevolgd. Sommige dingen hielpen mij inderdaad om af te vallen. Maar die kilootjes waren er binnen no time weer aan. Nu eet ik op gevoel Ik geef mijn lichaam waar het behoefte aan heeft. Wanneer mijn lichaam aangeeft honger te hebben, dan eet ik. En andersom, wanneer mijn lichaam vol zit, prop ik er niet nog extra eten bij. Maar oh, wat was het eng om de controle los te laten! Ik was bang om het diëten en alle ‘regeltjes’ los te laten Ik was bang om te veel te eten. Bang om te weinig te eten. En bang om aan te komen. Dus als jij net dacht: ‘eten op je gevoel’, dat lukt mij nooit! begrijp ik je helemaal. Balans in je voeding en leefstijl klinkt makkelijk, maar is in de praktijk moeilijk. Zeker als je al langere tijd bezig bent geweest met afvallen, calorieën tellen of bepaalde diëten volgen. Dan is ‘normaal doen’ en naar je eigen lichaam luisteren niet meer zo vanzelfsprekend. En helemaal als je ook nog ’s van die ondermijnende alles-of-niets gedachten hebt (je weet wel: ‘als het één dag niet gelukt is, kan ik mijn dieet net zo goed opgeven’ :-). Ik vond natuurlijk eten moeilijk Zelf vond ik het ook lastig om te stoppen met streng calorieën tellen, zelfbedachte cijfertjes en dieettips. Maar het is me uiteindelijk wel gelukt om over te gaan op een natuurlijke manier van eten. Om weer te luisteren naar mijn buik. Om voor een mindset te kiezen die vóór mij werkte in plaats van tegen mij. En om te luisteren naar wat míjn lichaam werkelijk nodig heeft. Waar ik nog het meest gelukkig mee ben is die heerlijke rust in mijn hoofd. Ik ben in control over mijn gezondheid en gewicht, zonder dat ik alles hoef te controleren. En dat is wat ik jou ook gun. Gratis online workshop: leer luisteren naar wat je lichaam nodig heeft Jouw lichaam weet precies wat het nodig heeft en hoeveel het nodig heeft. Het is alleen een kwestie om ernaar te gaan luisteren. Dan kost het je geen moeite meer om gezond te eten. Dan zal je niet meer overeten of jojo-en. En dan kan je dus - helemaal op gevoel - lekker gezond gaan eten! Tijdens een volgend webinar ga ik je er alles over vertellen op 17/9 om 20u30. Je gaat dan ook een oefening krijgen waarin je ervaart hoe het is om met volle aandacht smaken te proeven en de volheid van lekkers te ervaren. Als je zo met eten omgaat, voorkom je dat je in snoepaanvallen belandt. Elke keer kies je bewust om iets wel of niet te eten. En daardoor zul je ook minder eten. Het enige wat je hoeft te doen is je aanmelden en op de goede tijd klaar zitten voor het scherm. Ik kom gewoon naar je toe. Doe je mee? [klik hier] xx Nathalie P.S. Van deze online workshop wordt ook een opname gemaakt. Die kun je later terugkijken. Je hoeft dus zelf niet live aanwezig te zijn

Recente berichten

Archief

Zoeken op tags

Volg ons

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle