MIJN GENIETMOMENTJE


Ik ben juist weer thuis en ik zit mijn e-mails te beantwoorden. Wanneer ik op de klok kijk zie ik dat het al half elf voorbij is. Ik heb een drukke ochtend achter de rug. Ik ben opgestaan, ik heb mijn ochtendritueel uitgevoerd, de vaatwasser uitgeladen, voor het ontbijt gezorgd, de hond uitgelaten en tot slot ook nog mijn dochter weggebracht om te gaan spelen bij een vriendinnetje. Ik besluit dat het tijd is voor een tussendoortje. Ik heb zin in iets lekkers. Ik klap mijn laptop dicht en loop naar de keuken. Ik zet het espresso apparaat aan voor een kop koffie en open de deur van de koelkast. Ik neem er de gisteren vers gebakken brownie cake uit. Ik pak een bordje, snijd een stukje van de cake af en leg die op het bordje. In mijn hoofd duizelt het van de gedachten met wat ik nog allemaal moet doen: afspraken met klanten, onbeantwoorde mails en WhatsApp berichten. Ik zou nu heel gemakkelijk door kunnen werken want ik heb nog een hoop te doen. Mijn to-do lijstje loopt over. Gevolg: mijn gedachtenmolen is in volle gang :) Maar; ik doe dat dus niet. Want dit is mijn moment. Toch zeker voor de komende 5 à 10 minuten. Daarna mag ik weer verder. Maar deze 10 minuten die zijn voor MIJ! Ik leg mijn gsm aan de kant. Even geen social media nu. Ik ga in een gemakkelijke stoel in de veranda zitten. Het is een regenachtige zomerdag. Het is weer even droog. De zon schijnt door de druppels. Ik zet de deur naar de tuin open. De kilte van de vochtige lucht voelt heerlijk. Even in het hier en nu komen. Weg uit mijn hoofd. Ik neem een slok van mijn espresso en daarna een hap van mijn brownie. De pure chocolade smelt in mijn mond. Ik proef ook een stukje pecannoot. De smaak van de brownie is heerlijk. Het geeft me een voldaan en tevreden gevoel. Wat is het fijn om zo te genieten. Zo blijf ik een paar minuten zitten, genietend van mijn koffie, van mijn brownie en van mijn moment. Daarna sta ik recht, loop naar de keuken, ruim de afwas op en ga weer aan het werk. Mindful momentje van de dag: check :-) Waarom vertel ik dit allemaal? Vroeger, nog niet eens zo gek lang geleden, had ik dit niet gekund. Ik was beslist met mijn stuk brownie en koffie achter de laptop gaan zitten en ik zou hebben doorgewerkt. Ik zou zogezegd genoten hebben van mijn koffie en het koekje maar in werkelijkheid zou ik niets geproefd hebben. Het had van ‘hap-slik-weg’ geweest. In een dieet-periode zou ik helemaal niet hebben kunnen genieten van één stukje brownie. Dan waren het er beslist twee geworden, waarschijnlijk meer. Totdat het op was. Ik heb periodes gehad waarin ik mijzelf alles heb kunnen onthouden. Ik haalde niets in huis wat ‘gevaarlijk’ was. Op wilskracht en discipline hield ik het heel lang vol. Maar er kwam altijd een moment dat ik brak en het liet lopen. Totdat ik erachter kwam dat er verschillende reden zijn waarom we eten. En dat er een verband is tussen hoe ik me voel en wat en hoeveel ik in mijn mond stop. Mijzelf alles onthouden werkte niet. Stilstaan bij de reden waarom ik wilde eten wel. Daarnaast heb ik mezelf moeten aanleren om zulke momenten, zoals hierboven beschreven, te creëren. Om te genieten van het koekje bij de koffie. Het is niet mega moeilijk maar het vraagt wat inzicht en oefening. Om je daarover meer te vertellen geef ik een gratis online webinar. Dit webinar gaat over hoe je makkelijk ‘nee’ zegt tegen die extra portie of dat extra wijntje. Dat kan alleen als jij ook voelt wanneer het ‘genoeg’ is. Ik leer je hoe je beter naar je hongergevoel luistert. Zodat je beter respecteert wanneer je vol zit. Als dat kan, geniet je van elke maaltijd en ben je in je hoofd veel minder bezig ben met eten. Want genoeg is genoeg. We gaan het ook hebben over hoe je emotie-eten en eetbuien af komt. Vaak eet je niet omdat je fysieke honger hebt, maar een ‘moeilijk moment’ hebt vb 's avonds voor tv, ... Doe jij mee? Meld je hier aan Veel liefs, Nathalie Ps: Als je er niet live bij kunt zijn, meld je dan toch aan, dan stuur ik je de opname

Recente berichten

Archief

Zoeken op tags

Volg ons

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle