SNOEPAANVALLEN EN EETBUIEN VORMEN EEN ENORME VALKUIL VOOR VEEL VROUWEN


Jij kent ze vast ook wel… Van die superslanke vrouwen die geen enkele moeite hebben om een koekje af te slaan. Of vrouwen die als ze zich voornemen 5 kilo kwijt raken, daarin nog slagen ook. Mogelijk zit jij anders in elkaar (en lijk je een beetje op mij) ;-) Je hebt al 1000-en-1 diëten geprobeerd. Je kent inmiddels meer dieetgoeroes dan je lief is. Je bent moe van het calorieën tellen. Soms voel je je net een jojootje. Je mag dit niet en je mag dat niet… Snoepaanvallen en eetbuien vormen een enorme valkuil voor veel vrouwen. Vooral voor drukbezette vrouwen die geneigd zijn zichzelf weg te cijferen. Maar je hebt heus niet nóg een dieet nodig. Niet nóg meer tips over afvallen. Niet nóg meer goede raad voor ‘gewichtsbeheersing’. (Ik kan me goed voorstellen dat je moe bent van iedereen die het beter meent te weten dan jijzelf.) Pff. Mij duizelt het als ik al die berichten op weblogs en in tijdschriften lees. Horendol word je ervan toch? Dán is brood de grote boosdoener. Dán mag je weer geen aardappelen tegelijk met spinazie of zoiets eten. En dán moet je weer een glas lauw water met een hele uitgeknepen citroen drinken als je net bent opgestaan … Als jij zo'n vrouw bent, kun je nu de knop omdraaien. Ik ben Nathalie Theys. Jarenlang heb ik met snoepbuien en (vr)eetbuien geworsteld. Ik heb zo'n beetje elk dieetboek gelezen en elk dieet gevolgd. Ik viel kilo's af - die er net zo rap weer bij kwamen. Ik was alleen maar met eten bezig. Het zat altijd in mijn hoofd. Ik at wanneer ik me gelukkig voelde of iets wilde vieren. En ik at wanneer ik verdrietig of boos was. Dan vond ik troost in eten. Eten was niet alleen mijn grootste vijand, het was ook mijn grootste vriend – want ik at al mijn problemen weg. Net als jij ken ik de schaamte en de schuldgevoelens die bij overeten en stiekem snoepen horen. Na een (vr)eetbui dacht ik vaak: 'Had ik het maar niet gedaan.' Maar keer op keer was de drang om te snoepen sterker dan ik. Genieten van eten en toch slank zijn. Het kan echt! Vind jij het moeilijk om te stoppen met schransen of snoepen, en lukt het je daardoor niet om blijvend af te vallen? Dan nodig ik van harte uit om mij te volgen op Facebook. Daar deel ik ruimhartig tips over emoties en eten, en wat eten met aandacht kan betekenen voor je gewicht en je gezondheid. [Klik hier om naar de Facebook groep te gaan] x Nathalie

Recente berichten

Archief

Zoeken op tags

Volg ons

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle