%$#!! WAAROM TOCH WEER GESNOEPT?!


Als ik wilde snoepen voelde ik een innerlijke drang die sterker was dan ál mijn goede voornemens. En elke keer dat ik toegaf aan die snoepdrang voelde ik mijn schuldgevoel zachtjes knagen aan mijn gevoel en geweten. Elke keer weer. Nu weet ik dat ik vastzat in een verstikkende vicieuze cirkel van perfectionisme, falen en snoepen. En heb ik compassie voor de vrouw die ik toen was. Waarom kon ik niet zijn zoals andere vrouwen? Die gewoon één koekje nemen en bedanken voor het volgende. Die gewoon één boterham lichtjes besmeren met chocopasta, en niet drie heel dik. Die gewoon een taartje weigeren - als ze er geen zin in hebben. Misschien was ik wel een slappeling. Hadden die vrouwen meer zelfdiscipline dan ik? Waren ze sterker dan ik? Wat konden zij wat ik niet kon? Als je dit leest en zelf worstelt met snoepbuien wil ik je vertellen dat jij niet zwak of ongedisciplineerd bent. Net zomin als ik dat was. Dat jij soms niets anders kan dan toch maar die koekjes eten of die chocolade oppeuzelen, heeft niets-maar-dan-ook-niets met discipline te maken. Het doet mij telkens pijn als mijn klanten denken dat ze het aan zichzelf te wijten hebben. Eerlijk gezegd was het niet zo moeilijk als ik dacht. Intussen heb ik mijn ideale gewicht bereikt en is er ruimt 18 kilo vanaf gegaan. Ik heb al jaren een stabiel gewicht zonder te jojoën. Ik eet alles wat ik wil en op de weegschaal staan doe ik bijna nooit. Sterker nog, die staat achter slot en grendel :-) Ook op een feestje met vrienden drink ik gezellig een glaasje wijn en geniet ik van de hapjes. Meer weten?

PS: Wist je dat er ook een heel toffe Facebook groep is? Je bent van harte welkom om je aan te sluiten bij meer dan 1200 vrouwen die ook op nooit-meer-op-dieet willen gaan. Samen staan we sterk! [Klik hier om naar de Facebook groep te gaan]

Recente berichten

Archief

Zoeken op tags

Volg ons

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle