WAAROM IS ’S AVONDS DE CHIPSZAK TOCH ALTIJD VEEL EERDER LEEG [Inclusief Gratis Meditatie]


’s Avonds is de afstand naar de ijskast een stuk korter … ’s Avonds is de chipszak veel eerder leeg … ’s Avonds neem je vaak niet één koekje maar twee of drie … Overdag lukt het je prima om overal vanaf te blijven. Maar ’s avonds is het een heel ander paar mouwen. Zodra het donker wordt, komt er een duiveltje op je schouder zitten. Toe maar, pak maar, doe er nog maar eentje. Misschien vraag je jezelf af: ‘Waarom doe ik dit toch?!’ Misschien vind je jezelf slap en maak je jezelf verwijten. Misschien voel je je er ook schuldig over. Ik hoor dit zó vaak van mijn klanten. (Het is een schrale troost, maar je bent heus niet de enige voor wie het ‘s avonds extra moeilijk is om niet te snoepen.) Stop met die zelfkritiek! Koekjes helpen je niet als je ergens tegenop ziet, je machteloos voelt, verdrietig, gekwetst of moe bent, of bij verveling en gezelligheid. Ook al lijkt het dé oplossing, het is het niet. Van mij mag je wel voorgoed stoppen met zelfkritiek. Want die helpt je geen meter verder. Als jij teveel eet of snoep doe je dat niet 'zomaar'. Want dat je zo gehecht bent aan eten is niet 'zomaar'. Want dat het jou niet lukt om af te vallen is niet 'zomaar'. Het heeft ook niets te maken met discipline. Het heeft te maken met voelen. Of liever gezegd met het niet kunnen voelen van de echte redenen waarom je (teveel) eet of snoept. Overdag ben je druk bezig met doen en doorgaan en doorzetten Emoties waaraan je overdag geen aandacht besteedt, komen ’s avonds naar boven. Als jij overdag altijd maar druk in de weer bent, loop je jezelf makkelijk voorbij. Maar druk-druk-druk bezig zijn kán een dekmantel zijn voor ongemakkelijke gevoelens. Als je altijd maar aan in de doe-modus staat, hoef je die ongemakkelijke gevoelens niet te voelen. Van zodra het stil wordt in jezelf ploppen ze op. Onrust, eenzaamheid, verdriet … al die gevoelens die je overdag liever niet wilt voelen. Als jij lekker in de zetel televisie zit te kijken, komen ze naar boven. En tja … dan gaat de chipszak makkelijk open ... Veel vrouwen verwarren echte honger met harthonger Echte honger verdient een goede maaltijd. Maar harthonger verdient een goede knuffel en troost. Het kan lastig zijn die twee uit elkaar te houden. Onrust en verdriet zijn niet altijd direct zichtbaar. Soms is het maar zo’n vaag gevoel. Maar omdat je het niet kan zien, wil dat niet zeggen dat het er niet is. Het IS er wel. En het vraagt ’s avonds om jouw aandacht. Aan jou de keuze: vechten of aandacht geven Lieve vrouw, je kunt 2 dingen doen. Je kunt ertegen blijven vechten. Mijn ervaring is echter dat je die strijd verliest. Vechten tegen emoties is als vechten tegen de bierkaai. Die strijd win je niet. En je zult dan blijven eten en snoepen. Of je gaat liefdevol aandacht schenken aan je emoties. En uiteindelijk de reden begrijpen waarom je (teveel) eet of snoept. Zonder strijd zal dan de chipszak voorgoed dicht blijven. Want pas als je de échte oorzaak van je schransen en snoepen begrijpt, zal de drang naar eten wegvallen. En weet je, het is zelfs makkelijker dan je denkt Ik heb een ondersteunende meditatie voor je opgenomen. Die zal je leren omgaan met onrust, stress en andere lastige emoties, zodat je ’s avonds niet zo snel meer naar de ijskast loopt. Deze kan je gratis en voor niks downloaden. Gewoon, omdat ik weet dat dit een moeilijke tijd voor veel vrouwen is! Dit is mijn kadootje voor jou. Ik wens je er heel veel plezier mee. Ben heel benieuwd hoe jij deze tips ervaart. Wil je mij dat laten weten? Xx Nathalie

Recente berichten

Archief

Zoeken op tags

Volg ons

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle