GELUKKIG BEN IK NIET MEER ZO NAÏEF ALS TOEN


Ik kan me nog heel goed mijn allereerste dieet herinneren Als ik in de spiegel keek zag ik een dikke vetlaag rond mijn buik en putjes in mijn billen. Ik was zo ongelukkig met hoe ik eruitzag. Ik voelde me niet stralend. Het maakte me droevig en ik was gefrustreerd. Mijn kleding zat niet lekker en ik had geen energie. Ik was al stilletjes van maatje 38 naar 40 naar 42 gegaan. En wéér een maat groter kopen zag ik niet zitten. Dus ging ik op dieet. Die vetlaag moest en zou ik weg-diëten. Mijn mooie en gezonde lichaam – ónder die vetlaag – ging ik tevoorschijn toveren. Ik was een jaar of 15. Superjong dus. En naïef. Supernaïef! Want ik dacht echt dat het makkelijk zou zijn om een paar kilo te verliezen. Gewoon een kwestie van minder eten en volhouden toch? Vol enthousiasme stortte ik me op mijn eerste dieet. Met discipline en motivatie. En inderdaad, het lukte prima om kilo’s te verliezen. Enkel kon ik het strenge dieet niet volhouden. Dus toen ik toch wat extra snoepte, voel ik me superschuldig. Elke kilo waar ik zo hard voor had gewerkt, kwam er supersnel terug aan. Wat voelde ik mezelf een zwakkeling. Wat was ik stom! Waarom was ik niet sterker en waarom had ik niet meer wilskracht? Dus begon ik aan mijn tweede dieet, en aan mijn derde, vierde Enthousiast, gemotiveerd en telkens met veel discipline. Tot het wéér niet ging. Tot ik wéér zondigde … en de kilo’s er terug bij kwamen. En zo ging ik jaaaaren door … Ik kan je vertellen dat ik in mijn leven echt heel veel gedieet heb. Noem me een dieet en ik heb het gevolgd. Weight Watchers, Montignac, proteïneshakes … Het is ongelooflijk nu ik er zo op terugkijk, maar ik heb ruim 18 jaar van mijn leven vergooid aan diëten – waar ik uiteindelijk alleen maar dikker van werd. Het lag niet aan mij – en het ligt ook niet aan jou Als afvallen echt zo makkelijk was, dan worstelden zoveel vrouwen hier niet mee. Wist je dat 98% van de vrouwen die op dieet gaat, uiteindelijk faalt? En er zelfs kilo’s bij krijgt? 98% !!! Dat is echt superveel. De kans is dus groot dat het met jouw dieet fout ging vanwege het dieet zelf, niet vanwege jouzelf. Deze zin ga ik nog een keer voor je herhalen De kans is dus groot dat het met jouw dieet fout ging vanwege het dieet zelf, niet vanwege jouzelf. Immers, als diëten ECHT zouden werken, zou je er maar één keer aan hoeven beginnen. Sta nog even stil bij die 98%. Stel dat ik je vertel dat er een nieuwe auto op de markt is. Leuke wagen. Het enige is dat 98% gebreken heeft. Zou jij zelfs maar overwegen die auto te kopen? Nee toch zeker?! Ik ben niet meer zo naïef als toen Ongeveer 9 jaar geleden nam ik een belangrijke beslissing. En die beslissing heeft mijn leven ingrijpend veranderd. Die beslissing was: ik ga nooit meer op dieet. Hierna viel ik – als vanzelf – 18 kilo af. En tot op de dag van vandaag hoef ik totaal geen moeite te doen om dit gewicht te behouden. Mijn geheim? Gezond en slank worden draait niet rond diëten. Het gaat erom dat je slechte voedingsgewoonten verandert in goede. Dat je dat stap voor stap doet. En dat je kijkt naar de dieperliggende oorzaken van je eet- en leefgewoonten. Dan pas kun je die KNOP in je hoofd omdraaien. Dan kun je anders kijken naar jezelf en naar hoe en wat je eet. Met meer liefde en aandacht. Als jij klaar bent om die knop om te zetten, nodig ik je uit voor een gratis gesprek [klik hier]


Recente berichten

Archief

Zoeken op tags

<