STEL JE EENS VOOR DAT JE 80 JAAR BENT EN TERUGKIJKT OP JE LEVEN...


Ik neem je vandaag even mee op een reis in de tijd.

Stel je eens voor dat je 80 jaar bent en terugkijkt op je leven. Kan je je inbeelden hoe je je de belangrijkste mijlpalen herinnert? Misschien wel de geboorte van je kinderen, een onvergetelijke reis met je geliefde, belangrijke keuzes die je hebt gemaakt, … En zeg nu eens eerlijk: zou jij aan het einde van je leven ook maar één moment terugdenken aan je eetpatroon? Zou jij op 80-jarige leeftijd mijmeren over de worstelingen die je hebt gekend om minder te snoepen? Zou jij stilstaan bij de angsten die je hebt gevoeld voor de weegschaal? Nee, natuurlijk niet! Natuurlijk denk je daar niet aan terug. Simpelweg omdat het dat niet waard is! Omdat eten eigenlijk geen issue is. Of zou mogen zijn. En waarom zijn we dan tijdens ons dagelijks leven wél zo in de ban van eten? Waarom verspillen we soms fortuinen aan afslankproducten, shakes of afvalmethodes? Waarom vergooien we zo veel tijd, geld en energie van ons waardevolle leven aan iets wat het eigenlijk niet waard is? Aan iets dat eigenlijk vanzelfsprekend zou moeten zijn. Is dit confronterend voor je, deze gedachte? Misschien wel. Maar, lieve vrouw, zeg eens eerlijk: hoe lang worstel jij al met je eetgewoonten? Hoe vaak heb jij je al niet schuldig gevoeld na het eten van een stuk taart? En hoeveel keer heb jij je al voorgenomen op maandagochtend om het deze keer 'beter' te doen? Ik had onlangs een doorbraakgesprek met Hilde, een prachtige vrouw van 36 jaar die al 20 jaar in de ban was van diëten. Alles had ze al geprobeerd. Al 20 jaar lang stak ze onnodig veel energie in het in bedwang houden van haar eetpatroon. Steeds met hetzelfde resultaat: geen dus. Tijdens het doorbraakgesprek voelde ze zo duidelijk: 'IK WIL DIT NIET MEER!' Hilde was het beu om in cirkeltjes te blijven draaien zonder echt resultaat, ze was het beu om niet meer te mogen genieten van zichzelf, ze was het beu om zichzelf voortdurend af te wijzen als ze eens iets had gegeten wat eigenlijk niet 'mocht'. Ze was het verstikkende gevoel rond eten beu en nam het krachtige besluit hier mee te stoppen. Ze nam het besluit te stoppen met diëten en er geen energie meer in te steken. En dat, lieve vrouw, is wat ik wil bereiken met een doorbraakgesprek. Ik wil dat jij beseft dat het het niet waard is om jezelf zo te kwellen. Om zo in de ban te zijn van eten. Zo veel energie te verspillen aan iets dat het niet waard is. Ik wil dat zo'n gesprek een start is van een 'ja' aan jezelf. Een onvoorwaardelijke 'ja'. Ik wil je laten zien dat er een andere oplossing bestaat. Een oplossing die wél werkt en waarbij liefde voor jezelf centraal staat. Voor Hilde was het dat in elk geval wel. We zijn nu drie maanden verder en ze heeft zich eindelijk bevrijd van de negativiteit die ze rond haar eetpatroon had opgebouwd. Ze kan nu weer genieten. Van zichzelf, haar gezonde gewicht én van haar eten. Zonder schuldgevoel! En de kilo's? - 5 kg Wil jij dat ook? Antwoord dan een kort, maar krachtig 'JA' op deze link en ik neem contact met je op. Tot binnenkort? Nathalie x

Recente berichten

Archief

Zoeken op tags

Volg ons

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle