HOE KAN IK MEZELF AANVAARDEN ALS IK WALG VAN MIJN BUIK EN DIJEN?


"dag Nathalie, Jij hebt het altijd maar over 'houden van je lichaam', maar … hoe moet ik dat in hemelsnaam doen? Ik weet het echt niet! Mijn lichaam is gewoon 20 kilo te zwaar en om eerlijk te zijn … ik walg van mijn buik en mijn dijen." Ik ontvang heel regelmatig berichtjes en mailtjes van vrouwen die mijn nieuwsbrieven lezen of die mij op Facebook volgen, maar deze … deze kwam binnen. Omdat ik zo kan voelen wat deze vrouw bedoelt.

Ik weet precies hoe het voelt om een afkeer van je lichaam te hebben, want jaren geleden was ik daar ook nog. Toen droeg ik ook een overgewicht van 18 kilo met me mee en kon ik mezelf amper in de spiegel aankijken. Wat mij heeft geholpen om écht van mijn lichaam te gaan houden, is het besef dat ik zoveel te danken heb aan haar. Dankzij mijn sterke botten kan ik lange wandelingen maken. Dankzij de ogen die ik heb, zie ik de prachtige kleuren en mensen om me heen. Dankzij mijn baarmoeder heb ik een kindje kunnen dragen. Dankzij mijn krachtige hart dat mij nooit in de steek laat, kan ik LEVEN! Jouw lichaam is zoveel meer dan alleen het dunne laagje wat je aan de buitenkant ziet. Het is jouw trouwste gezel tijdens je leven. Het is er voor jou. Jij kunt het leven leiden dat je wil, DANKZIJ je lichaam. Laat dit even op je inwerken: het besef dat jouw lichaam er voor JOU is. Zeg nu zelf: als je dit beseft, word je dan niet vanzelf zachter voor jezelf? Ben je dan niet makkelijker in staat om jezelf een knuffel te geven? Of om over je zachte buik te aaien in plaats van hem te vervloeken. Ik ga nog een stapje verder … je vindt het vanzelfsprekend dat jouw lichaam je draagt, maar dat is het niet! Het is niet zomaar iets. Het is een wonder! Jouw lichaam is een wonder! En vaak beseffen we dat pas als ons lichaam eens minder goed functioneert. Als we onze teen breken, realiseren we ons hoe 'n luxe het is om zonder pijn te kunnen lopen. Of als we een verkoudheid hebben, beseffen we hoe heerlijk het is om vrij door onze neus te kunnen ademen. Erger nog is als we pas bij het krijgen van één of andere ernstige ziekte beseffen dat ons lichaam het waard is om gekoesterd en geëerd te worden. Om nu terug te komen op de vraag aan het begin van deze nieuwsbrief: ook al vind jij jezelf te zwaar en weeg je enkele of vele kilo's te veel, dan nog kan je van je lichaam houden. Probeer het eens! Sta eens een moment stil bij al de mooie cadeaus die je ontvangt DANKZIJ je lichaam. Ik beloof je dat je met een andere blik zult kijken. Met nieuwe ogen. Zachtere ogen. En dat niet alleen … als vanzelf ga je ook beter voor haar willen zorgen en ga je dus minder en gezonder eten. De kilootjes die je zo graag kwijt wil, zullen verdwijnen.

Als jij van je lichaam leert houden. Precies zoals het NU is! Veel zachts, Nathalie Ps: je bent van harte welkom in de gesloten Facebook groep Ik hou van mijn lichaam

Recente berichten

Archief

Zoeken op tags

Volg ons

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle