IK MAAKTE EEN EINDE AAN MIJN EETBUIEN OP HET MOMENT DAT... [LEES VERDER]


Ik ga je wat vragen stellen vandaag…

  • Als jij geniet van een frisse ochtendwandeling, heb je dan zin in chocolade?

  • Als jij een fijn gesprek hebt met je beste vriendin, smacht je dan in gedachten naar chips?

  • Als jij geniet van een mooie bos tulpen in je opgeruimde huis, knaagt er dan een hongergevoel?

  • Als jij jezelf verwent met een heerlijk bad, zit je dan af te tellen naar het moment dat je een roomsoes kunt gaan eten?

Ik durf erom te wedden dat je 'nee' antwoordt op al deze vragen. Op momenten dat we onze behoeftes au serieus nemen en luisteren naar de roep van ons hart, hebben we niet de neiging om te snoepen of om ons te gaan overeten. Op die momenten zijn we afgestemd op onszelf en hebben we geen 'vulling' van buiten af nodig. We voelen ons vervuld in onszelf. Ik krijg bijna dagelijks de vraag van vrouwen wat ze moeten doen om 's avonds NIET naar de snoepkast te lopen. En eigenlijk is mijn antwoord heel eenvoudig: Je lichaam heeft voedsel nodig - maar je hart ook. Ik herinner mij de periode dat ik nog in loondienst werkte. Ik deed eigenlijk werk dat niet bij me paste, dat me niet vervulde en dat me niet de voldoening gaf waar ik naar smachtte. Dus wat deed ik? Ik at. Te veel. Het viel me toen al op dat ik op mijn werk veel meer at dan tijdens het weekend en op vrije dagen, maar wist niet waar dat aan lag. Ik wist niet dat mijn hart naar voeding snakte en niet mijn maag. Vanaf het moment dat ik mijn leven ben gaan inrichten op de manier die helemaal past bij mij, ben ik minder gaan eten. Ik ben gaan kiezen voor de juiste mensen om je heen. Ik doe nu werk waar ik blij van word. Ik zorg ervoor dat ik zo weinig mogelijk stress heb door mijn grenzen te bewaken. Kortom: Ik maakte een einde aan mijn eetbuien op het moment dat ik mezelf op nummer 1 ging zetten! Ik nodig je vandaag uit, lief mens, om daar eens heel bewust bij stil te staan. Stel jezelf eens de vraag wat jou nu – op dit moment – écht zou voeden. En maak daar een gewoonte van. Als je naar de snoepkast wandelt, vraag jezelf af: 'Wat heb ik nu écht nodig?' En zo zorg je ervoor dat eten steeds minder macht over jou krijgt. Ik wil je er graag bij helpen! Want dat is toevallig wat ik het liefste doe. Sluit je vandaag nog aan bij mijn gratis Facebookcommunity 'Ik hou van mijn lichaam'. Daar ontvang je heel praktische tips en video’s naar een gezonde en vreugdevolle relatie met eten én je lichaam.

klik hier

Recente berichten

Archief

Zoeken op tags

Volg ons

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle