WAT JE DENKT, DAT WORD JE


Ik geloof in de kracht van positief denken. Want dat heeft mij al zoveel moois gebracht. Veel mensen onderschatten wat er allemaal kan gebeuren als je eenmaal de knop in je hoofd omzet. Elke dag gaan er zo'n 60.000 gedachten door je hoofd Dat zijn er heel veel … Maar wist je dat 90% van deze gedachten dagelijks terugkeren? Dat betekent dat 54.000 gedachten elke keer weer terugkomen. Dat je die vaker denkt. Die gedachten worden vaste denkpatronen en maken deel uit van je mentale gesteldheid. Triest denken, triest doen Je hebt vast weleens een trieste gedachte gehad. Een verdrietige herinnering of iets anders. Waarschijnlijk heb je toen ook gemerkt dat er iets in je houding veranderde: je kreeg een gebogen hoofd, je schouders kwamen naar voren en je kreeg tranen in de ogen. Je lichaam versterkte nog eens je gedachten, leek het wel. Misschien ging je je zelfs nog triester voelen … Dus als ik je vertel dat je gedachten invloed hebben op je lichaam - en andersom, dan is dat niets nieuws voor je. Laat daarom in elk geval een deel van die 54.000 dagelijks terugkerende gedachten fijne gedachten zijn! Kies je gedachten zorgvuldig Neem maar van mij aan dat het loont om je gedachten zorgvuldig te kiezen. Loop jij de hele dag rond met de gedachte: 'Ik heb zo'n zin in chocolade, maar ik mag het niet!'? Dan wordt het alleen maar moeilijker om ervan af te blijven. Dan wordt het een voortdurende strijd. Stel je nou 's voor dat je zou denken: 'Ik neem één snoepmomentje per dag. En als ik dan een stukje chocolade wil, dan mag ik daar gerust voor kiezen.' Pff, ik weet zeker dat je daardoor veel meer rust in je hoofd krijgt. Nog een voorbeeldje. Misschien denk je weleens: 'Afvallen is moeilijk en ik weet niet of het mij lukt.' Dat is geen ondersteunende gedachte maar een gedachte die je klem zet. En kan zelfs leiden tot schuldgevoelens en je rot voelen als je inderdaad een keer een terugval hebt. Je kunt ook denken: 'Afvallen gaat vanzelf als ik een beetje bewuster eet.' Dat is een positieve gedachte waar je wat aan hebt! Want die is aardig en ondersteunend voor je, en toont er begrip voor dat het soms moeilijk kan zijn. Denk positief in plaats van negatief Mag ik je vast helpen met een paar fijne affirmaties? Kijk eens wat er gebeurt als je deze zinnen een paar maal voor jezelf uitspreekt. Misschien voel je iets verschuiven in je hart of je buik. Een warm gevoel van opluchting, een lichte tinteling of … Kies gewoon welke affirmatie op dit moment bij jou past: 1, 2 of 3. En laat die vandaag je lieve leidraad zijn. 1. Ik accepteer mezelf helemaal, ook mijn mindere kanten. 2. Mijn dag wordt mooi vandaag, hoeveel ik ook weeg. 3. Moeiteloos bereik ik het gewicht dat bij me past. Elke dag positieve vibes Wil jij dagelijks zulke positieve vibes hebben? Volg me dan in de gesloten Facebook groep 'Ik hou van mijn lichaam'. Daar deel ik affirmaties, tips en motivatie om meer van je lichaam te houden. Zie ik je daar? Nathalie

Recente berichten

Archief

Zoeken op tags

Volg ons

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle