IK HOU VAN MIJN LICHAAM: GRATIS 21 DAGEN CHALLENGE


Tussen mijn kerstaankopen door, stond ik vorige week in de file achter een auto die op de achterruit reclame maakte voor een kinderdagverblijf: 'De Bolle Buikjes'. Dat riep meteen een associatie op van een gezellige, vrolijke, lieve baby met een heerlijk rond buikje. En terwijl ik dit schrijf, zit ik te glimlachen. Want inderdaad, wat is er heerlijker dan over het mooie, ronde buikje van een kleine dreumes te wrijven? Die zachtheid en schattigheid staan in schril contrast met de manier waarop we als volwassenen vaak met onze eigen buik omgaan. Die is een stuk minder zacht, een stuk minder schattig, maar eerder hard en streng. De meeste vrouwen trekken vaak onbewust hun buik in en je kan het hen niet kwalijk nemen. Want zo zijn we als meisjes vaak ook opgevoed: 'rug recht, schouders naar achter en buik zo plat hij maar kan zijn.’ Hoe ouder we worden, hoe minder onze buik er van onszelf mag zijn. Ook ik heb lang een haat-liefderelatie met mijn buik gehad. Ik hield van mijn buik als hij stevig en plat was en had het er een stuk moeilijker mee als hij weer eens wat zachter was. Ik heb zelfs een periode gekend dat ik me alleen maar goed kon voelen als ik wist dat mijn buik 'binnen de normen' viel. Mijn normen. Afgemeten aan het aantal gaatjes dat ik over had op mijn ceintuur. Ai. Dat besef doet pijn. Het besef dat ik erg hard voor mezelf was en mijn lichaam eigenlijk voortdurend afwees. De laatste jaren doe ik het anders. Zachter en liefdevoller. Ik bekijk mijn lichaam door een nieuwe bril. Een bril van respect en liefde. Een bril van zachtheid en fierheid. Ja, ik ben fier op mijn lichaam! Niet omdat mijn buik of armen of benen zus of zo zijn. Nee, ik ben fier op mijn lichaam omdat het is hoe het is. Omdat het mij draagt, mij voedt, mij koestert en me niet in de steek laat. Ik gun alle vrouwen van de wereld om ook een liefdevolle relatie met hun lichaam op te bouwen. Blij te zijn met hun buik, ongeacht het aantal gaatjes dat ze over hebben op hun ceintuur. Ik gun jou dat ook, lieve vrouw. En daarom ontwikkelde ik de gratis Facebookchallenge 'Ik houd van mijn lichaam.' Gedurende 21 dagen bouwen we de liefde voor ons eigen lichaam op. Ik zal je elke dag enkele vragen stellen om je daarbij te helpen. Ben jij er bij? Meld je dan vandaag nog aan in de besloten Facebookgroep 'Ik hou van mijn lichaam'. We starten op 9 januari. Tot daar! Warme groet, Nathalie

Recente berichten

Archief

Zoeken op tags

Volg ons

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle