DROOM JIJ WELEENS OVER JE BILLEN?


Billen. Poep. Derrière. Achterwerk. Kont. Mooie (en minder mooie) woorden voor een lichaamsdeel waarover ik vele nachtmerries heb gehad. Nachtmerries waarin mijn billen zo groot waren dat ik geen enkele broek meer paste… En nachtmerries waarin ik achtervolgd werd door een paar hele grote witte enge billen… Oké, die laatste nachtmerrie heb ik nooit gehad ;-) Maar dat ik vroeger heel erg onzeker was over mijn billen en dijen is zeker. Ik vond ze te wit, te dik en er zaten van die lelijke bobbels op. Soms wou ik wel dat ze niet van mij waren. Helpt het om je lichaam te haten? Nee! Je wordt er geen seconde sneller slanker door. Als haat voor je lichaam motiverend zou werken, zouden veel vrouwen fotomodellen zijn. Word je er dan gelukkiger van? Nee, ook al niet. Als jij net als ik je lichaam af en toe 'haat', kost je dat alleen maar negatieve energie. Je gaat je waarschijnlijk rot voelen. En om dat niet te hoeven voelen, ga je misschien zelfs meer snoepen. 'Ik ben goed zoals ik nu ben' Ik had vooral een hekel aan mijn lichaam als ik op de weegschaal stond, Nou, dat stond ik elke dag, Dus je kunt je voorstellen hoe blij we met elkaar waren :-( Op een ochtend stond ik er weer eens op. Ik keek naar de cijfertjes die de weegschaal aangaf en plots ging er een gloeilampje aan in m'n hoofd. Waarom vond ik toch dat ik niet goed genoeg was? Hing mijn zelfbeeld echt af van die paar cijfertjes op een weegschaal? Ik bedacht hoe oppervlakkig het eigenlijk was om mij erdoor uit het veld te laten slaan. Ik was toch immers veel meer dan die paar cijfertjes! Vanaf dat moment besloot ik mijn energie te stoppen in ‘Ik ben goed zoals ik nu ben’ in plaats van ‘Ik ben niet goed/slank/mooi genoeg, ik moet afvallen.’ Niemand is perfect. Ik ben niet perfect. Jij bent niet perfect. Zelfs Beyoncé en Rihanna zijn niet perfect. Het heeft lang geduurd voor ik mijzelf kon aanvaarden zoals ik ben: 100% vrouw, met alle proporties en maten die daarbij horen. Misschien niet perfect. Maar wie is dat wel? En vanaf het moment dat ik mijzelf en mijn lichaamsgewicht aanvaardde zoals het op dat moment was, ging ik kilo's verliezen. Laat je dus niet langer gek maken door eten en je gewicht. Jij bent waardevol omdat je er bent, gewoon zoals je bent. Wat vind je mooier: een labrador of een windhond?

Ter afsluiting nog een klein voorbeeldje - want ik wil echt zeker weten dat je begrijpt dat jij goed en mooi bent zoals je bent, en dat jij jezelf mag accepteren zoals je nu bent. Neem jij het zo'n lieve chocoladebruine labrador kwalijk dat hij niet op een ranke windhond lijkt? Welnee! Sommige honden zijn mager, andere zijn gespierd. Sommige zijn rond en zacht, sommige stug en stevig. Het zou toch gek zijn als we één soort hond bestempelen als de 'mooiste' en alle andere honden gaan plagen en pesten? Dus mooierd, wist je al dat je zoveel meer bent dan alleen je gewicht?

Recente berichten

Archief

Zoeken op tags

Volg ons

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle