VOORUIT, NOG EENTJE DAN


Vooruit, nog eentje dan Nóg een koekje. Nóg een glaasje wijn. Nóg een chocolaatje. Is het voor jou soms moeilijk om het bij ééntje te houden? Bij één snoeperijtje?

Nergens voor nodig. Ik ben zelf het levende bewijs dat het kan: snoepen, genieten én maat houden. En geloof mij: het ligt niet aan jou dat je je soms zo laat gaan. Het lag ook niet aan mijn gebrek aan discipline als ik voor de zoveelste keer een Nutella-pot leeg schraapte. Ik was ook geen slappeling - zoals mijn 'vriendinnen' soms achter m'n rug zeiden. Nee, inmiddels weet ik dat er iets heel anders aan de hand was. Ik was in de ban - nee, niet van de Ring :-) Je weet dat ik jaren heb geworsteld met mijn gewicht - #understatement. Het lukte me gewoonweg niet om te stoppen met snoepen en had vaak (vr)eetbuien. Ik had geen idee waarom het mij niet lukte om te zijn zoals andere vrouwen - die gewoon 'nee, dank je' konden zeggen als ze geen zin hadden in een aangeboden taartje. Tot ik haar uiteindelijk betrapte: dat piepkleine gemene stemmetje. In mijn eigen hoofd, nota bene. Na een vermoeiende dag op het werk - pfff, met een baas die weer van alles wilde en collega's die tegen me aan zeurden - zat ik eindelijk thuis in mijn zetel. Lekker met een kop thee en een speculaasje. Dat mocht ik van mezelf, als beloning voor weer zo'n stressvolle dag. Dat ene speculaasje smaakte naar meer. Oké, nog eentje dan. Toen had ik er dus twee gegeten. En op dat moment hoorde ik dat stemmetje in m'n hoofd smiespelen: 'Toe Nathalie, het is nu toch al verpest. Je hebt alweer je voornemen verbroken om niet te snoepen. Nu maakt het niet meer uit. Eet maar lekker dat pak koekjes leeg. Morgen weer een nieuwe dag!' Tja, en toen was voor mij het hek van de dam. In no-time waren de koekjes op en voelde ik me weer net zo moe als daarvoor - en nog boos op mezelf ook bovendien. Heb jij ook zo'n innerlijk stemmetje dat je allerlei dingen toefluistert? Als een regelrechte saboteur zorgt hij of zij ervoor dat jij je goede voornemens breekt. Zo'n stemmetje hoor je vooral als jij dingen heel erg graag wilt … zoals afvallen en niet snoepen. :-( Misschien herkende jij je in het stemmetje dat ik jaren heb gehad? - Ach, het maakt nu toch niet meer uit - zijn haar favoriete woordjes. Of misschien herken je deze: - Het moet wel allemaal perfect zijn hoor, anders begin ik er niet aan. Alles of niets. En ik wil 100% zeker weten dat ik niet terugval. - Ik ben de uitzondering bij wie het niet lukt. Anderen zijn misschien wel sterker dan ik? Niets kan mij helpen om van mijn overtollige kilo's af te komen. Betrap 'm op heterdaad! Het mooie is: als je eenmaal weet om welke saboteur het gaat, kun je hem of haar op heterdaad betrappen. En dan is het o zo simpel om er komaf mee te maken. Geloof me maar!

Recente berichten

Archief

Zoeken op tags

Volg ons

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle