SANDRA'S VERHAAL


Mag ik je eens laten kennismaken met Sandra?

Sandra heeft een vol leven waarin ze een fulltime job combineert met twee jonge kinderen. Ze is heel goed in plannen en krijgt meestal alles wel gebolwerkt.

Het enige wat ze weleens vergeet is tijd voor zichzelf in te plannen.

Sommige dagen is ze alleen maar aan het rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. En dan grijpt ze een stuk makkelijker naar chips en chocolade.

De laatste maanden is ze wel zeven kilo bijgekomen …

Je lichaam heeft voedsel nodig - maar je hart ook.

We voeden ons lichaam met eten en drinken. Als we dat niet doen worden we slap en futloos, verhongeren we zelfs uiteindelijk.

Wat we soms vergeten is dat we ook ons hart moeten voeden.

En net zoals je je lichaam beter voedt dan vult, geldt dat ook voor je hart.

Je kunt je leven leiden in materiële weelde, en opvullen met gadgets, smartphones en social media.

Maar dan vergeet je waar het echt om gaat.

Om essentiële voeding die je hart echt nodig heeft zoals liefde, dankbaarheid en aanvaarding, en het leren omgaan met moeilijke emoties.

Je eten spiegelt je leven.

Ik heb lang geworsteld met emotioneel eten en help nu al een aantal jaren andere vrouwen die met hetzelfde zitten. Intussen ben ik erachter gekomen dat er een sterke spiegeling bestaat tussen je eten en je leven.

Als je ontevreden of ongelukkig bent in je leven, ben je meer geneigd om voor ‘vulling’ te kiezen in plaats van voeding. Dan ga je bijna automatisch veel meer (ongezond) eten.

De spiegel is dat het een het andere vult: je verdrietige gevoel wordt afgezwakt met 'vulling'.

En dat is precies de kern van emotioneel (over)eten. Want eetbuien en snoepverslavingen hebben niets met eten te maken. Wel met je emoties. Of liever gezegd: met het niet willen voelen en kunnen plaatsen van je emoties.

Yoga in plaats van suiker …

Tijdens de coaching ontdekte Sandra waar ze werkelijk naar hunkerde als ze over haar grenzen heen ging.

Dat was iets totaal anders dan suiker.

Ze wilde rust en ontsnapping. Even niets hoeven.

Samen bespraken we hoe ze dat kon organiseren in haar leven. Ze besloot zich op te geven voor een yogacursus. Ook heeft ze hulp gevonden bij haar schoonouders die nu een halve dag extra de kinderen opvangen.

Inmiddels is ze al negen kilo afgevallen. Ik ben ongelooflijk trots op haar!

Tijdens onze laatste afspraak vertelde ze: ‘Ik ben niet alleen kilo’s kwijt maar alles gaat beter. Ik ben terug een blije mama voor mijn kinderen en mijn man heeft zijn vrouw van een aantal jaren geleden terug.’

Ken jij de honger van jouw hart?

Woensdag 29 juni a.s. is er weer een groepsbijeenkomst voor vrouwen die worstelen met eetbuien en snoepaanvallen. Deze keer met als thema: ‘Help, ik kan het snoepen niet laten!' Samen met de andere deelnemers wissel je herkenbare verhalen uit en inspireer je elkaar. Je krijgt tips, trucs en tools die je helpen in je strijd met eten en ervoor zorgen dat je vrede sluit met jezelf.

Je bent van harte welkom om een keertje te proberen - gratis natuurlijk. Dan kun je zelf ervaren hoe het is om steun te krijgen van een groep warme mensen die met precies hetzelfde zitten als jij.

De avond duurt van 20.00 tot 21.30 uur. Je kunt je hier aanmelden. (Opgelet, het aantal plaatsen is beperkt. Wees er dus snel bij.)

Recente berichten

Archief

Zoeken op tags

Volg ons

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle