ETEN IS NIET DE OPLOSSING


Afgelopen dagen kreeg ik veel mails van klanten die het moeilijker hadden dan anders.

Ik heb deze week meer gesnoept dan normaal (Evie) Ik heb een halve zak chips leeg gegeten (Evelyne) Ik heb een eetbui gehad – ik kon mezelf even niet onder controle houden (Nicole).

Slecht nieuws hoort erbij.

Leven is niet altijd rozengeur & maneschijn.

Een familielid wordt ernstig ziek, een vriendin is boos op je of je verliest je baan.

Moeilijke momenten zijn er nu eenmaal.

Snoep jij op de automatische piloot?

Sommige vrouwen grijpen bij elke tegenslag of teleurstelling naar chips of chocolade. Ze proberen hun emoties weg te drukken met suiker of vet.

Want als ze iets snoepen, voelen ze zich weer lekker.

Eten is niet de oplossing.

Geloof me: een pak chips of koeken oppeuzelen is maar een tijdelijke oplossing. Als het pak leeg is, voel je je weer net zo naar als eerst (en misschien ben je dan ook nog boos op jezelf).

Schrijf het maar op een groot blad en hang het aan de kast: 'Eten is niet de oplossing'.

Jij mag je voelen zoals je je voelt.

We hebben geen invloed op het nieuws. We kunnen niet regisseren wat er in ons leven gebeurt. Het enige waar je invloed op hebt, is hoe je ermee omgaat.

Er is niets mis met jouw emoties. Enkel hoef je ze niet weg te eten.

Schransen of gedachteloos overeten heeft alles te maken met het niet willen voelen of niet kunnen plaatsen van je emoties.

Het is belangrijk dat je leert - wat er ook om je heen gebeurt - dat je op jezelf mag en kan vertrouwen. Zo kun je weer een gezonde relatie met eten krijgen – in alle mildheid voor jezelf.

Wat doe jij als je bang of verdrietig bent?

Ik heb zelf ervaren dat het delen van ervaringen helend werkt. Dat het de eerste stap kan zijn tot mildheid voor jezelf en je snoep- of eetverslaving. Het is zo fijn om te ervaren dat je niet de enige bent die het soms moeilijk vindt om in deze ingewikkelde tijd toch sterk te blijven.

Daarom organiseer ik maandelijks bijeenkomsten organiseer voor vrouwen die worstelen met eetbuien en snoepaanvallen. Tijdens zo'n mastermind wissel je herkenbare verhalen uit en inspireer je elkaar.

We praten. We luisteren. We lachen. En pakken - als het nodig is - een tissue erbij.

Elke bijeenkomst heeft een thema, zoals terugval, cravings en zelfvertrouwen. Je krijgt elke keer tips, trucs en tools die je helpen in je strijd met eten en ervoor zorgen dat je vrede sluit met jezelf.

Woensdagavond 11 mei 2016 is de eerstkomende Nooit meer op dieet Mastermind in Turnhout. De avond duurt van 20.00 tot 21.10 uur. Inloop vanaf 19.45 uur. Je bent van harte welkom om een keertje te proberen - gratis natuurlijk. Dan kun je zelf ervaren hoe het is om steun te krijgen van een groep warme mensen die met precies hetzelfde zitten als jij.

Recente berichten

Archief

Zoeken op tags

Volg ons

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle