KEN JIJ HET VERSCHIL TUSSEN HONGER EN GOESTING?


Ik heb jarenlang ontzettende eetbuien gehad. Wist je dat? Ik heb echt heel veel gesnoept in mijn leven en daar ben ik niet trots op. Al die jaren heb ik er alleen mee geworsteld - niemand mocht het weten.

Want ik schaamde me ervoor. Ik schaamde me voor alle ongezonde dingen die ik at. Ik schaamde me omdat ik toegaf aan die snoepbuien. En ik schaamde me omdat ik werkelijk boulimie had.

Maar weet je waar ik me nog het meest voor schaamde? Dat het me soms allemaal niets meer kon schelen. Als ik eenmaal met een zak chips of koekjes in de zetel zat,

maakte het me allemaal niets meer uit.

Als ik een echte vreetbui had, trok ik mezelf terug. Dan kon niemand me nog bereiken.

Ik moest en zou door-eten en door-snoepen. Ook al wist ik dat het niet goed voor me was. Au.

Terwijl ik dit zo opschrijf komen de herinneringen aan die eenzame tijd weer naar boven. Wat een hel was het waarin ik leefde.

Ik ken veel vrouwen die geen controle hebben over snoepen.

Die een drang voelen tot snoepen en overeten die sterker is hun goede voornemens of wil. Die een dagelijkse strijd voeren met de weegschaal. Die al jaren op dieet zijn.

Uit eigen ervaring weet ik hoe het is om bedolven te worden onder goede adviezen (waar je niks aan hebt). 'Drink een glas water als je trek krijgt.' 'Ga even een ommetje doen als je zin hebt om te snoepen.' 'Probeer er gewoon niet aan te denken, dan gaat het vanzelf weer over.'

Dit soort tips hebben mij niet geholpen.

Want als je worstelt met eetbuien is een glas water echt niet voldoende.

Als je dit leest wil ik je vertellen dat je niet zwak of ongedisciplineerd bent.

Dat jij soms niets anders kan dan toch maar die koekjes eten of die chocolade oppeuzelen, heeft niets met discipline te maken.

.

Het doet mij telkens pijn als mijn klanten denken dat ze het aan zichzelf te wijten hebben.

Echt niet!

Maar om jouw eetbuien en snoepen aan te pakken is er wel iets anders nodig dan een glas water of een stukje wandelen.

Er bestaat géén quick fix.

Ook al beweren sommige dieetgoeroes iets anders: er is geen wondermethode die met een magische knopje het snoepen uitschakelt.

Maar er is een oplossing is die wél werkt. En met de juiste hulp hoeft het voor jou niet jaren te duren (zoals bij mij). Mits je bereid bent om serieus aan je jezelf te werken.

Ken jij het verschil tussen honger en goesting?

Als jij een eind wilt maken aan je worsteling met eten en snoepen, is het belangrijk dat je onderscheid leert maken tussen honger en zin. Dat je weet dat er verschillende soorten hongers bestaan en ook verschillende manieren om die hongers te stillen. En dat je ontdekt wat je lichaam werkelijk nodig heeft.

Ik nodig je uit voor een gratis online training waarin je leert hoe je kunt stoppen

met emo-eten.

Vorige maand gaf ik deze training voor 98 deelnemers! Omdat het toen zo’n succes was wil ik het graag nog een keertje voor jou herhalen. En deze keer geef ik er nog graag een extraatje bij.

Ik zal dan namelijk drie gratis tickets verloten om mee toe doen aan de

Stralend de zomer in challenge. Die challenge zal meer dan 100 dagen (!) duren en helpt je bij het liefdevol voor je lichaam zorgen – en gelijk een paar kilootjes kwijt te raken. Eigenlijk is het alleen voor leden van de gesloten Facebook groep

van Nooit meer op dieet. Maar speciaal voor de lezers van mijn nieuwsbrief

wil ik wat extra's doen!

Deze online training of webinar gaat door op woensdag 30 maart om 20u. Schrijf je in voor de gratis online training.

Recente berichten

Archief

Zoeken op tags

Volg ons

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle