EEN WAARGEBEURD VERHAAL OM VAN TE SNOEPEN.

Tina wordt door mij begeleidt. Een week geleden kwam ze lachend binnen. “Ik snap er niets van!” had haar man gezegd. “Ik zie jou afvallen en toch ben je aan het snoepen?”

Tina zat ontspannen in de woonkamer, met een kop koffie en een chocolaatje.

Dat was vroeger anders … Jarenlang had ze stiekem gesnoept. Snel aan de keukenkast of tijdens het koken. Maar bijna nooit in het bijzijn van anderen. Als haar man en de kinderen gezellig een dessertje namen, deed Tina niet mee.

Tina’s man had zijn vrouw dus bijna nooit zien snoepen. Maar hij merkte wel dat ze zich niet goed in haar vel voelde. Dat ze niet tevreden was met haar lichaam en worstelde met de kilo’s. Ze werd prikkelbaar. Kon minder verdragen dan vroeger.

Op een dag zag ze mij wachten voor het rode licht, in mijn autootje met de grote ‘Nooit meer op dieet'-sticker. En dat was wat Tina wou: nooit meer op dieet. Dus nam ze haar telefoon en we gingen samen aan de slag.

Na een goede acht maanden had Tina een metamorfose ondergaan. Twee kledingmaten minder, een pak energie erbij en happy met haar lichaam. De kilo’s blijven langzaam maar zeker verminderen. Tina leerde het stiekem snoepen af. Hap, slik, weg aan de keukenkast, daar doet ze niet meer aan. Maar ze geniet wel samen met haar gezin van een dessertje.

En van dat ene kleine maar o zo fijne chocolaatje bij haar koffie. Vandaar de verbaasde opmerking van Tina’s man: “Ik zie jou afvallen en toch ben je aan het snoepen.” Moraal van het verhaal: wat Tina kan, kan jij ook - alles eten met mate en daar mateloos van genieten.

Recente berichten

Archief

Zoeken op tags

Volg ons

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle