KLANT AN VERLOOR 15 KG


Klant An schreef een brief aan zichzelf nadat ze 15 kilo was afgevallen.

Lieve An, Iemand die kan kiezen... Stralend... Inspirerend... Het zijn woorden die de afgelopen maanden vaak in m'n hoofd hebben rondgedwaald... Ik heb de brief die ik een jaar geleden naar mezelf schreef, ook nog vaak gelezen. De brief maakte me droevig, deed me pijn. Wat was, en wat voor me ligt... Té lang bleef ik hangen in die negatieve spiraal van te zwaar zijn, te veel eten, me hier niet goed bij voelen, nog zwaarder worden, nog ongelukkiger worden, me nog minder goed in m'n vel voelen. Waarom? Waarom lukte het me niet om terug slanker te worden? Ik wikte. Ik woog. Ik koos.

Ik koos om te gaan voor die nieuwe start, samen met Nathalie.

Het was confronterend, het was niet makkelijk, maar moeilijk ging en gaat ook! Ik wilde dit echt… Vanaf de eerste week leek het al of ik me al ‘lichter’ voelde, opgewekter, vrolijker. Met de tijd kwam ook de energie, de ‘lust’, de rust, de regelmaat,… Man, wat ben ik blij dat Nathalie m’n pad kruiste…ze leerde me terug om gewoon ‘stil te staan’ bij eten, en ‘lekker’ eten. Heel bewust omgaan met voedsel, de ‘juiste’ dingen kiezen. Een frisse lentewind waaide door ons huis, en zorgde voor een bewuste & gezonde ‘levensstijl’. Eentje waar gesport wordt, waar gekeken wordt wat er op het menu staat, waar geëxperimenteerd wordt met leuke en gezonde gerechtjes… Maar waar –heel belangrijk- toch ook nog genoten wordt van lekker eten en gezellig samenzijn. Maar nog véél belangrijker voor mij: Nathalie gaf me een aantal inzichten op vlak van m’n emotionele welzijn: lief zijn voor mezelf, tips & input naar opvoeding van de kids, opkomen voor mezelf. De laatste jaren leek ik mezelf even verloren: er waren de kinderen, de drukke job (ook van mijn man), … Er bleef zo weinig tijd voor mezelf over. Even was ik hier de pedalen verloren, en wát voelde het goed om ook op dit vlak wat coping-stijlen aangereikt te krijgen. Nu, 15 kg lichter, voel ik me uiteraard fysiek veel beter & mooier! Ik geniet van de leuke kledij die me terug past, de complimentjes die mensen me geven, m’n nieuwe uiterlijke ‘ik’. Maar nog meer geniet ik van de energie en levenslust die in me opborrelt, elke dag opnieuw. Ik sta een heel stuk sterker in’t leven vandaag. En dat maakt me trots! Ik mag er zijn, ik eis m’n eigen tijd op. En weet je, ik kwam eigenlijk nog op een bijkomend woord voor mezelf, mooi aansluitend op het lijstje bij aanvang van de brief: iemand met ‘goesting’. Goesting in alles! Zorg goed voor jezelf An!

Recente berichten

Archief

Zoeken op tags

Volg ons

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle