Logo

Over Nathalie

Ik deel graag mijn verhaal met jou

IK HEB ZELF JAREN GEWORSTELD MET AFVALLEN, DIËTEN, EETBUIEN EN EMO-ETEN

Ik weet maar al te goed hoe het is om af te willen vallen, je lichaam niet mooi en slank genoeg te vinden en daardoor (te) veel bezig te zijn met je eetpatroon.

Jarenlang heb ik een strijd gevoerd met kilo’s en weegschalen. Elk denkbare dieet heb ik gevolgd. Niets hielp. Integendeel: ik werd steeds dikker. In 2007 zat ik op mijn dieptepunt. Mijn eetbuien escaleerden en ik had boulimie.

Ik at wanneer ik me gelukkig voelde of iets wilde vieren. En ik at wanneer ik verdrietig of boos was, of me eenzaam voelde. Dan vond ik troost in eten. Eten was niet alleen mijn grootste vijand, het was ook mijn grootste vriend – want ik at al mijn problemen weg.

Ik voelde vaak de schaamte en de schuldgevoelens die bij overeten en stiekem snoepen horen. Na een (vr)eetbui dacht ik vaak: “Had ik het maar niet gedaan.” Maar keer op keer was de drang om te snoepen sterker dan mij.

Jaren gingen voorbij waarin ik opbokste tegen de kilo’s en de weegschaal. Hoewel ik het belang van gezond eten en bewegen echt wel kende, lukte het me niet om op gewicht te blijven. Waarom toch raakte ik steeds verstrikt in die eetbuien.

IK WAS EEN GETAL OP DE WEEGSCHAAL

Ik weet nog goed dat ik op een dag naar het getal staarde dat mijn weegschaal aangaf. Ik voelde frustratie, was boos op mezelf omdat ik weer gefaald had. 

Ik was 20 kg te zwaar én een emo-eter.

Daarom ging ik op zoek naar andere manieren. Ik volgde verschillende coaching opleidingen. Na veel research over emotioneel eten – een jarenlange zoektocht vol ups en downs – ontwikkelde ik mijn eigen programma, omdat ik zelf ervaren heb wat wel en wat niet werkte. In 2011 startte ik van daaruit mijn eigen coaching praktijk. 

Het is een lange zoektocht geweest, met vallen en weer opstaan. Met veel verdriet ook. Want ik moest ook onder ogen zien wat de echte oorzaak van mijn eetprobleem was: dat ik mijn woede en pijn liever inslikte dan dat ik ze toonde. Dat ik door veel te eten en te snacken mijn nare gevoelens probeerde weg te eten.

Ik heb hard gewerkt om mezelf terug te vinden. Maar het is me gelukt.
Ik kan in de spiegel kijken en blij zijn met wat ik zie.

Ik sta daarom niet achter diëten en calorieën tellen. In plaats daarvan help ik om je relatie met eten anders te bekijken. Door te kijken wat er ‘achter’ eten zit.

Zo werk ik stap voor stap met vrouwen aan zowel de buitenkant (een gezond lichaam) als je binnenkant (een liefdevolle relatie met je lichaam en meer zelfvertrouwen). In mijn programma begeleid ik om komaf te maken met emotie-eten en eetbuien. Je leert hoe je goed voor jezelf blijft zorgen, ook op moeilijke momenten. Want soms eet je niet omdat je lichaam honger heeft, maar eet je omdat er iets gebeurt waardoor je het even moeilijk hebt. Bijvoorbeeld door stress of verveling. 

Ik kijkt samen met jou naar een levensstijl die bij jou en je lichaam past. Dit doe ik op een fijne manier.
Een zachte manier, vanuit je lichaam waarderen en er (weer) liefdevol voor zorgen.

 

I

 

Over Nathalie Theys

 

Nathalie Theys (1981) is gediplomeerd coach én 15 jaar ervaringsdeskundige in emotie-eten. In 2011 startte zij haar bedrijf Nooit meer op dieet. Daarmee ondersteunt zij drukbezette vrouwen (en mannen) die last hebben van snoepbuien en emotioneel eten, tot aan boulimie toe.

Nathalie zorgt ervoor dat hun overweldigende drang naar eten wordt opgelost en dat zij hun ideale gewicht bereiken – zonder dieet of punten tellen. Dat doet ze via privécoaching en lezingen. Je kan Nathalie ook boeken voor een inspirerende presentatie over emoties en eten, en wat eten met aandacht kan betekenen voor je gewicht en je gezondheid.