Sara vindt dat ze 15 kilo moet afvallen. Maar hoe! Ze had al zoveel geprobeerd: diëten, suikervrij, keto, vasten en calorieën tellen. Allerlei – ook zelfbedachte – eetregels legt ze zich op. Zonder effect.

Ze voelt zich niet goed in haar vel. Wat ze ook probeert, de kilo’s vliegen eraan. Ze heeft regelmatig snoep- en eetbuien. Vaak voelt ze schuldig en zwak. Zuchtend zegt ze tegen mij: ‘Er móét iets veranderen.’

Ik zie de frustratie in haar ogen. Maar ik zie tegelijk ook twijfel. Als ik ernaar vraag vertelt ze dat ze eraan twijfelt of mijn programma wel echt iets voor haar is. Kort hierna krijg ik een berichtje. Nee, ze gaat het niet doen.

Een jaar later stuurt ze me weer aan appje. Of ik haar nog steeds wil helpen, want nu is ze er wel klaar voor. Natuurlijk, app ik terug en krijg een grote smiley als antwoord. We maken meteen een Zoom-afspraak.

Tijdens dat gesprek vertelt ze me over het dilemma waar ze eerder voor stond: kiezen voor mijn programma of kiezen voor een dieet waarmee een collega heel veel was afgevallen. Dat dieet leek zo simpel. Een paar shakes, even volhouden, wat doorzetten, en de kilo’s zouden eraf vliegen. Maar waar haar collega succesvol afviel, deed het dieet niets voor Sara.

Ze was er gewoon weer ingetrapt.

In de valkuil van diëten die je beloven supersnel kilo’s kwijt te raken.

Nu baalt Sara. Honderden euro’s is ze kwijt en ze heeft er niets aan gehad. Bovendien zit ze nu tot haar grote verdriet op haar zwaarste gewicht ooit. Ik vertel haar dat ik haar gevoelens heel goed begrijp. En dat ik het herken, bij mezelf en bij veel andere vrouwen.

Marketing over diëten en afvallen is super verleidelijk.

Zeker als je daar gevoelig voor bent, omdat je snel kilootjes kwijt wil raken. Om bijvoorbeeld in je bikini aan het strand te liggen.

Ook ik heb in mijn nooit-meer-op-dieet reis wel eens een zijspoor naar een dieet gevolgd. Want soms denk je gewoon: ‘Nú ben ik het beu, nú wil ik die kilo’s kwijt.’

Ik weet dat mijn boodschap helemaal niet sexy klinkt.

‘Je gewoontes veranderen’, ‘minder snoepen’ en ‘geleidelijk afvallen’ klinkt veel minder stoer dan ‘VERLIES 5 kg IN 2 WEKEN.

Maar geloof me, quick fixes in de vorm van snelle diëten en wondermiddelen bestaan gewoon niet. Je jojoot even snel weer terug naar je oude gewicht. Duurzaam afvallen kost tijd en moeite.

 Sara wil zó graag eindelijk die 15 kg kwijt.

Daarom ben ik blij dat ze terug contact met me heeft opgenomen. En ik heb er vertrouwen in dat het haar nu gaat lukken. Als ik dat tegen haar zeg, haalt ze opgelucht adem.

Sara’s grote wens is om al dat gedoe met eten achter haar te laten. Om weer op een gezonde manier in het leven te staan. Op een natuurlijke wijze af te afvallen en op gewicht te blijven. Ze wil zich lekker en fijn in haar lichaam voelen. Tevreden in de spiegel kijken.

Dus besluit ze met hart en ziel dat ze nooit meer op dieet gaat.

Samen met mij. Ze zegt ja tegen mijn programma. Met mijn hulp gaat ze dit volhouden. Dit keer gaat ze niet opgeven. Ook al komen er tegenslagen, en slechte dagen. Die horen erbij. Elk moment is een goed moment om overnieuw te beginnen. Jezelf te herpakken. Zodat Sara uiteindelijk kan zeggen: het is me gelukt.

Stel, dat jij tussen nu en de maand mei een paar kilootjes lichter bent en vooral weer bruist van energie. Van mij hoef je geen supermodel te worden, dat weet je. Wat ik vooral bedoel is dit: dat jij straks stralend in een mooie zomerjurk kan genieten op een gezellig terrasje. Met warme zonnestralen die je blote bovenarmen en benen kussen.

Summer bodies are made in winter.

Ook al is het nog maar januari: omdat ik niet geloof in quick fixes is NU het ideale moment om je voor te bereiden. Laat mij je daarbij helpen.

In mijn nooit meer op dieet programma help ik je om komaf te maken met emotie-eten en eetbuien. Ik leer je hoe je goed voor jezelf blijft zorgen, óók in moeilijke momentjes. Want soms eet je niet omdat je lichaam honger heeft. Maar dan eet je omdat er iets gebeurt waardoor je het even moeilijk hebt.

Bijvoorbeeld door stress of verveling. Hoe ga je daarmee om? Mijn aanpak zal je helpen. Want niet elke honger hoef je te vullen met eten en snoepen. Sommige hongers hebben gewoon een beetje liefde nodig.

Als je meer wil weten, heb ik graag eerst een persoonlijke babbel met je. Ik luister naar je verhaal en op het eind krijg je mijn eerlijke en liefdevolle advies.

Plan hier een gratis gesprek in mijn agenda.

Liefs,
Nathalie