De laatste weken heb ik weer veel intakegesprekken gedaan. Heel fijne, openhartige gesprekken met heel moedige mensen die worstelen met eetbuien en daar komaf mee willen maken.

Een van hen, Annabel, zei in zo’n gesprek tegen mij, terwijl ze zuchtte en ik de frustratie in haar ogen zag: ‘Nathalie, ik begrijp het niet. Ik heb ontzettend veel discipline. In mijn werk, studies, gezin … Maar qua eten lukt het niet! Waarom toch heb ik bij eten diezelfde discipline niet?’

Tijdens ons gesprek voegde ze er nog aan toe:

‘Ik eet gezond en ben ook graag met voeding bezig. Maar het is bij mij alles-of-niks. Ik eet gezond OF ik snoep. En als ik begin te snoepen kan ik vaak niet meer snoepen. Dat is zo in tegenspraak met wie ik ben! Soms snoep ik zelfs terwijl ik het niet eens lekker vind. Ja, en achteraf heb ik spijt. Dan verzamel ik al m’n moed en begin opnieuw.’

Annabel was inmiddels 50 jaar en ze worstelde hier al jaren mee. Ze twijfelde eraan of ze ooit nog zou kunnen veranderen.

Terwijl ik zo met haar aan het babbelen was, dacht ik terug aan een tekstje dat ik eerder voorbij had zien komen. En dat deelde ik met haar.

Een vogel is nooit bang dat de tak breekt,
want hij vertrouwt niet op de tak maar op zijn vleugels

Wat een mooie beeldspraak voor Annabels situatie!

Je kan de tak immers zien als symbool voor voedingstips, regeltjes en diëten. Op zich is er niks mee om (net zoals Annabel) je te verdiepen in voeding. Om te weten wat gezond is, hoe je goed voor je lichaam zorgt. Want gezonde voeding is ontzettend belangrijk.

Maar. Er is wel een maar.

Het gaat mis als je alleen maar vertrouwt op de tak.
Als je krampachtig vasthoudt aan de tak waarop je zit.

Al die voedingstips, al die regeltjes, al die diëten zijn niks waard als jij niet op jezelf vertrouwt.

Je kan de vleugels van de vogel zien als zelfvertrouwen op het gebied van voeding. Dat je er weer van kan genieten. Dat je kan omgaan met moeilijke momentjes. Dat je je niet door één terugval uit het veld laat slaan.

Jij mag leren je vleugels te gebruiken

Vertrouw in jezelf
Vertrouw je intuïtie.
Zo leer je terug herkennen wat je écht voelt.

Wat doe je als moe en chagrijnig thuiskomt van je werk?

Als je dan wil gaan snoepen en snacken, kan je niet vertrouwen op regeltjes.
Wat je dan nodig hebt, vind je niet terug in een boek over voeding.

Dat antwoord vind je IN jezelf. Jij alleen weet dat.

En als je dat eenmaal kan herkennen, weet je ook dat alleen echte honger een goede maaltijd verdient. Harthonger heeft juist een goede knuffel en troost nodig.

Met zelfvertrouwen ben jij sterker dan de sterkste snoepbui

Annabel volgde me al een tijdje. 😊 Op het einde van het gesprek zei ze dan ook volmondig ‘ja’ tegen mijn begeleiding. Ik ga met haar specifiek aan de slag om haar snoepbuien en emo-eten te doen stoppen. Ze heeft gewoon even dat duwtje in de rug nodig. Totdat ze weer op zichzelf kan vertrouwen, zoals een vogel op z’n vleugels.

Ik ben heel blij dat ik Annabel mag helpen ‘nee’ te zeggen tegen verleidingen

Over een tijdje heeft zij weer grip over haar eetkeuzes. Dan bepaalt ze zelf wat en hoeveel ze in haar mond stopt. Ze heeft immers geen voedingsadvies nodig. Ze heeft geen dieet of eetregels nodig. Nee, ik ga haar helpen stoppen met snoepen en emo-eten. Zodat het haar straks wél zal lukken om het gewoon bij één koekje of bakje chips te houden.

Ik zal haar ook helpen een goede manier te vinden om met feestjes en andere lastige momenten om te gaan. Zo kan ze eindelijk het gewicht verliezen dat ze graag wil.

Niet door te diëten. Daar mag ze mee stoppen. Maar door weer naar haar lichaam te luisteren. Goed voor zichzelf te zorgen. Een eetpatroon te ontwikkelen waar ze zich goed bij voelt, waardoor haar keuzes als vanzelf goed zullen gaan.

Kan jij misschien ook wat hulp gebruiken?

Soms weet je gewoon niet meer waar je moet beginnen. Je hebt al zoveel geprobeerd, en niets lijkt te werken …

Je wil gezonder gaan eten. Minder snoepen. Meer bewegen. Of misschien wil je wel minder stress. Meer zelfvertrouwen. Goede gewoontes beter volhouden.

Maar hoe zet je die eerste stap? En hoe kan ik je daarbij helpen? Als dit jouw vragen zijn, dan is mijn gratis coachsessie iets voor jou. Vanaf nu hoef je het van mij niet meer alleen te doen.

GRATIS COACHSESSIE

In één gesprek helder waar je tegen aanloopt en welke volgende stap je kan zetten.

Aan het einde van deze sessie weet je:

  • Hoe je minder kan snoepen, snacken en emo-eten (ik vertel je over mijn visie en werkwijze).
  • Hoe je stopt met diëten en weer een ontspannen relatie met eten kijgt.
  • Hoe je goede manieren vindt om met feestjes en etentjes om te gaan.
  • Hoe je weer zelfverzekerd (en liefdevol!) in de spiegel kijkt.

Boek hier vrijblijvend je afspraak 

Veel liefs,

Nathalie