ERVARINGEN

Tevreden klanten vertellen over 
het nooit-meer-op-dieet programma

Constant was ik met eten bezig

Al sinds mijn 10de worstelde ik met eten en diëten. Ik ging van diëtiste naar diëtiste, volgde Weight Watchers, deed proteïnediëten etc. Constant was ik met eten bezig: zou ik dit wel opeten of dat wel opeten. Meestal at ik het ook op – met alle spijt nadien. Ik was óf op dieet óf ik overat me. Het was een vreselijke strijd. Ik had nooit rust in mijn hoofd. 
 

Ik ben er ondertussen zeker van dat een traject bij Nathalie de beste investering is geweest die ik gemaakt heb. Ik ben nog steeds supertevreden dat ik de stap gezet heb en dat ik buiten mijn comfortzone ben getreden. Want door te zoeken naar het probleem en te praten kan je echt wel heel veel bereiken. 

Ik vind van mezelf dat ik geen eetprobleem meer heb. Ik eet wat ik graag eet en vooral met mate. Ik strijd niet meer met mezelf over eten. Als ik in iets zin heb, eet ik het op. En als ik er geen zin in heb, denk ik: morgen is er ook nog dat beetje lekkers. Ik heb vooral rust gekregen in mijn hoofd. Dit is iets wat ik, op vlak van eten, voorheen nooit gekend heb.

Ik ben superblij dat ik bij Nathalie geweest ben omdat het gewoon heel erg klikte tussen ons. De rit naar Turnhout nam ik er graag bij, ik keek echt uit naar onze gesprekken. Ze is erg begripvol en kon mij altijd een goed gevoel geven. Nathalie kan goed motiveren en vooral mensen leren niet te streng te zijn voor zichzelf. We zijn niet enkel ons gewicht, en dat is wat ik bij haar geleerd heb.

“Ik vind van mezelf dat ik geen eetprobleem meer heb. Ik eet wat ik graag eet en vooral met mate. Ik strijd niet meer met mezelf over eten. Als ik in iets zin heb, eet ik het op. “

Doreen D'Hondt

Eten was jaren een gevecht

Eten was jaren een gevecht en constant aanwezig in mijn hoofd – regels wat niet en wel mocht – met daaraan gekoppeld een veroordelend vingertje naar mezelf als iets niet volgens de regels gebeurde.

Nu kan ik de moetjes en magjes veel meer loslaten. Ik kan eten kiezen omdat ik daar zin in heb, een nieuw recept wil volgen of gewoon omdat het past – het hoeft niet per se in een voedingsschema te passen. Ik weeg me niet meer en laat me niet meer ontmoedigen door het cijfer. Ik koppel de waardering van mezelf niet meer aan de hoogte van het cijfer op de weegschaal. Ik sport 2 tot 3 keer per week en schaam me niet in de sportzaal of in de kleedkamer – ik mag er ook zijn ook al heb ik geen maatje 38. Ik heb troeven waardoor ik een mooie vrouw ben en die troeven zijn niet mijn kg.

Ik zit veel beter in mijn vel, en dat is voor mij zoveel waard! En dat beter in mijn vel is niet gelinkt aan de kilo’s. Ik ben niet wanhopig of verdrietig en verwijt mezelf niet dat ik niet bereik wat in mijn hoofd zit. Ik kan nu zonder probleem meegenieten aan tafel met de familie van iets dat vroeger ‘niet mocht’ – als ik nu bepaalde zaken niet eet is dat omdat mijn lijf dat niet goed kan verdragen, niet omdat het niet mag van mijn dieet. Ik ga nooit meer op dieet!

De sterkte bij Nathalie is dat ze ervaringsdeskundig is, het is herkenbaar en geen ver-van-mijn-bed-show voor haar. Na een coachingsessie ben ik altijd opgeladen en heb ik veel energie om er weer tegen aan te gaan.

“De sterkte bij Nathalie is dat ze ervaringsdeskundig is, het is geen ver-van-mijn-bed-show voor haar. Na een coachingsessie ben ik altijd opgeladen.”

Veerle van Landeghem

Alles of niets

Voordat ik met Nathalie in zee ging, had ik een haat-liefdeverhouding met eten. Voor mij was het alles of niets. Na heb ik inzichten gekregen, ik kan NU genieten van eten en vooral lief zijn voor mezelf. Ik twijfelde over coaching omdat ik vond dat ik dat wel alleen kon oplossen, maar dat gaat niet. Ik had voor Nathalie gekozen omdat zij vooral liet horen ‘nooit meer op dieet’. Ze heeft mij inzichten gegeven voor het leven! Ik snoep nog wel, maar veel minder en ik weet nu dat ik elk moment opnieuw kan beginnen. 

“Ik twijfelde over coaching omdat ik vond dat ik dat wel alleen kon oplossen, maar dat gaat niet.”

Anny van Dingenen

Ik heb meer energie en eet gezonder

Eten en mijn gewicht zaten in een negatieve spiraal van teveel eten, emotioneel eten, eten als uitlaatklep voor veel dingen, me hierover schuldig voelen en zelfs schamen, boos zijn op mezelf, nog meer eten, etc. Als ik geluk had vond ik even weer de moed om ’terug echt gezond te eten’, maar lang hield ik dit nooit vol. Een zware strijd die veel energie heeft gekost.

Er is veel veranderd. De strijd met eten is minder sterk, ik kan terug genieten van eten, en ga met dingen anders om dan hiervoor. Er is een stevige basis gelegd waardoor ik veel minder last heb van eetbuien. Ik heb meer energie, eet gezonder en zit ook beter in mijn vel. Voor zo’n engagement is het belangrijk dat het met iemand klikt, en dat is zeker het geval bij Nathalie.

Ze geeft me echt het gevoel dat ik er niet alleen voor sta, en is samen met mij oprecht blij over de dingen die goed gaan. Ze voelt mensen heel goed aan en weet echt wat ze nodig hebben.

Roos de Coninck

Altijd je bord leegeten

Ik ben opgevoed met een gezonde evenwichtige voeding, maar mijn slechtste eigenschap was om mijn bord altijd leeg te eten … Jammer genoeg heb ik dus moeilijk leren doseren, wat me al van mijn 18de een jojo’er maakt. Na verschillende diëtisten en Weight Watchers groepen wilde ik eindelijk rust op het gebied van voeding.

Ondertussen heb ik al een normaler (niet in de ban van het diëten) eetpatroon kunnen inplannen, voel ik me fitter en strakker. En kan ik me sneller na een moeilijke dag terug motiveren om voor gezonde en evenwichtige voeding te kiezen.

Voor mezelf is het vooral een steun omdat Nathalie spreekt uit zelfervaring. Ze kan voorbeelden aanhalen vanuit haar eigen ervaringen en heeft haar beroep ook aangeleerd uit eigen praktijkervaringen.

Els van Landeghem

Geen schuldgevoel meer

Ik was een echte emo-eter, die vaak ’s avonds alleen veel snoepte. Ik had al verschillende keren geprobeerd om af te vallen, maar ik had nu meer nood aan een mentale switch.

Ik ben nu veel minder aan het snoepen en meer op de momenten dat ik er tijd voor heb en dat ik kan genieten. ik denk meer na over wat ik in mijn mond steek en laat me minder leiden door mijn emoties. Ik heb na mijn coaching 4 maanden niet meer ’s avonds alleen gesnoept, wat voor mij een hele presentatie is! En ik voel me veel minder schuldig als ik nu eens geniet van iets.

Soms heb ik het gevoel dat bijvoorbeeld diëtisten niet weten wat het is om af te vallen of wat emo-eten is. Nathalie is iemand die uit ervaring spreekt en dat komt niet vaak voor.

Marianne Maerschalk

Constant was ik met eten bezig

Ik worstelde met eetbuien. Ik kwam er ook achter dat ik problemen had met mijn zelfbeeld. Ik twijfelde wel over coaching omdat ik dacht: wat kunnen zij mij meer leren dan bijvoorbeeld een diëtiste. Ook het financiële hield me tegen. Nu denk ik soms: waarom heb ik dit niet eerder gedaan?! Het heeft me zoveel ondersteuning gegeven.

Ik heb een beter beeld gekregen van mezelf. Ik geloof in mezelf dat ik het waard ben. Ik ben ook meer gaan zoeken in die richting: affirmaties, boeken hierover … Ik ben blij dat ik deze richting ben ingeslagen. Het is nog een lange weg, maar ik geef niet op.

Dit jaar op vakantie naar Lanzarote heb ik een nieuwe bikini gekocht en effectief de hele week mee rondgelopen ☺☺☺ Terwijl ik er voorheen nog niet aan dacht om eentje te kopen!

Nathalie heeft me tot inzicht laten komen waar het probleem zat. Hierna heb ik daar eens goed over kunnen nadenken en heb ik dat voor een groot deel kunnen loslaten. Ze is ook geïnteresseerd in spiritualiteit, wat voor velen onbereikbaar is.

“Ik heb een beter beeld gekregen van mezelf. Ik geloof in mezelf dat ik het waard ben. Ik ben ook meer gaan zoeken in die richting: affirmaties, boeken… Ik ben blij dat ik deze richting ben ingeslagen.”

Sindy Coolen

Ik leef alsof het een wonder is

Ik voelde me hopeloos, een beetje verloren, ontredderd. Ik kon mijn probleem van eten geen vorm meer geven … dat was structuurloos, mateloos en gulzig. Ik was cynisch over alles wat met dieten te maken had en had geen geloof in mezelf of in een bepaald dieet.

Eerlijk gezegd twijfelde ik zeker om coaching bij Nathalie te volgen. Maar eigenlijk had ik twijfels bij iedereen die iets met dieten wou doen … dat lag dus zeker niet aan Nathalie.

Doch, ergens is er een trigger geweest om contact met haar te zoeken. Dat was op een moment dat ik tegen mezelf zei: ik wil het nu echt anders. Nathalie wekte mijn nieuwsgierigheid door haar eerlijke manier van doen en haar vastberadenheid. Ze straalde voor mij vertrouwen uit en dat heb ik nog altijd zeer hard in haar. Na ons eerste gesprek was ik verkocht en had ik het geld er voor over.

Ik ben nog niet echt veel vermagerd. Maar dat deert me op dit moment niet. Sinds ik bij Nathalie was heb ik veel geleerd. Het allerbelangrijkste is wel dat ik nooit meer zal vergeten om van mezelf te houden. Dat ik besloten heb dat mijn leven van mij is en dat ik terug leef alsof alles een wonder is. Ik heb nu ook geen zin meer om me te laten gaan in bijvoorbeeld doelloos een glas wijn drinken.

Nathalie heeft me terug passie gegeven. Ik weet dat er een moment gaat komen dat ik echt helemaal vermagerd ben en dat is dan zeker te danken aan haar.

Op dit moment zit ik nog volop in mijn proces om bewuster om te gaan met bijvoorbeeld eten. Ik begin elke dag met een positieve gedachte en geloof in wat ik aan het doen ben. Groeimogelijkheden zie ik en vooral veel leven.

Ik heb nog maar zelden iemand ontmoet die zo enthousiast, origineel , inventief, eerlijk en bekwaam is. Nathalie gaat ervoor en ik vind het fantastisch dat ze me ook als mens boeit en inspireert. Een vrouw die kansen herkent en creëert. Nathalie is voor mij een voorbeeldfunctie met veel talent.

 

“Het allerbelangrijkste is wel dat ik nooit meer zal vergeten om van mezelf te houden. Dat ik besloten heb dat mijn leven van mij is en dat ik terug leef alsof alles een wonder is.”

Erwin van Gorp

Naar nul eetbuien in een week

Ik had al veel geprobeerd om van mijn eetbuien af te geraken: boeken uitlenen in de bib, 3 maanden naar de psycholoog, Figurel, afslanktheeën en nog zo van die productjes. Allemaal verloren geld, want buiten eens 3 kg bij Figurel (die er uiteindelijk op het einde van de rit terug bij was) ben ik niet afgevallen. Eten was voor mij een constante bezigheid. Ik deelde het in, in slecht en goed. Ik wou zo snel mogelijk mijn enkele kilo’s kwijt en daarom wou ik zo gezond mogelijk eten. Maar ik had slechte eetgedachten die ervoor zorgden dat ik greep naar al het zoets uit de kasten, zelfs de broodzak kon eraan geloven! De eetbuien namen beslag op mij. Na elke eetbui voelde ik me schuldig en slecht. Het was een vicieuze cirkel.

Ik heb lang getwijfeld of ik naar Nathalie zou gaan. Zou het deze keer echt lukken? Zouden het weer geen verspilde euro’s zijn? Tijdens het eerste gesprek overtuigde Nathalie mij, en omdat ik toch nog niet zo krap bij kas zit, nam ik de uitdaging aan en hoopte ik op positieve dingen.

Heel vaak heb ik mijn gedachten al meer onder controle. Er is zelfs een tijd geweest dat ik meer dan een week eetbuivrij was! Wat daarvoor dus bijna 80% dagelijks gebeurde. Ik heb inzichten gekregen op verschillende vlakken. Heb gebruikgemaakt van dagelijkse positieve gedachten, en doe dit waar nodig nog steeds.

Ook dankbaar zijn voor verschillende dingen is een dagelijkse must.
Nathalie gaf me na elk gesprek een boost en positieve vibes. Ik ben zeer blij dat ik bij haar ben terechtgekomen. Mijn visie is al grotendeels veranderd en beetje bij beetje geraak ik aan mijn doel. Had ik de coaching niet gedaan stond ik nu nog niet zover.

Het is een groeiproces met veel opstaan en hier en daar eens terugvallen. Ik ben tevreden over de stappen die ik al heb gezet en nog ga zetten door middel van de tools en de energie en motivatie van Nathalie. Bij Nathalie voel ik mij goed, heb ik geen schaamte, ik kan er mijn zeg doen. Nathalie oordeelt niet en dat is net zo fijn. Leren van een ervaringscoach is makkelijker dan van iemand die nooit last heeft gehad met eetproblemen.

Anoniem